(FOTO) SUZE DA POTEKU: Ova devojčica moli Mađare da sklone bodljikavu žicu!
Foto: Zoana Jevtić

Tuga do neba

(FOTO) SUZE DA POTEKU: Ova devojčica moli Mađare da sklone bodljikavu žicu!

Društvo -
Među brojnim migrantima koji se nalaze "zarobljeni" na Horgošu ima mnoštvo dece, a među njima i mila devojčica kojoj je jedina uteha ćebence
1 / 6 Foto: Zoana Jevtić

HORGOŠ - Sudbina naroda sa Bliskog istoka koji ovih dana masovno beži iz zemalja zahvaćenih ratovima je tragična sama po sebi, ali je najstrašniji momenat je stradanje dece i njihov trnovit put ka slobodi.

Reporter Kurira se nalazi na granici Srbije sa Mađarskom gde je proglašeno vanredno stanje jer je Horgoš u potpunosti blokiran kako bi se zaustavio priliv izbeglica. Iz sata u sat na ovaj granični prelaz stiže još migranata koji bespomoćno pokušavaju da nastave svoj put ka EU.

Među njima je, naravno, i mnogo dece, poput ove mile devojčice koja se smeška objektivu fotoaparata, ali u nama budi osećanja tuge.

Naime, ne možemo ni da pomislimo kroz šta je sve njena porodica morala da prođe da bi došla do Mađarske, asada ne može da nastavi svoje putovanje, za koje je veoma neizvesno kako će se završiti.

Malena devojčica sa sobom nosi ćebence, koje očigledno mnogo voli, jer joj je ono verovatno najbolja uteha u ovim teškim vremenima.

U njenim očima se vidi velika tuga, ali u isto vreme još poseduje dečiji optimizam i nada se da će bezbedno nastaviti put kroz Mađarsku.

Osim ove malene lepotice, na Horgošu se nalazi mnoštvo dece sa roditeljima, ali i oni bez pratnje, i svi se nadaju da će uspeti da stignu na mesto koje će uskoro nazvati domom jer je onaj koji s imali do sada ili porušen ili nebezbedan za život.

(Z. T. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track