NA LEKARE BOMBAMA, SEKIRAMA, NOŽEVIMA: Nasilnici seju strah po bolnicama!
Foto: Bogdan Vranješević

Kragujevački Klinički centar

NA LEKARE BOMBAMA, SEKIRAMA, NOŽEVIMA: Nasilnici seju strah po bolnicama!

Društvo -
Pitam se da li su bombe bombone, pa da ih svako nosi u džepu, upozorava dr Goran Davidović

Dejan K. (41) koji je u ponedeljak došao sa bombom u kragujevački Klinički centar i pretio da će sve razneti jer je nezadovoljan lečenjem svoje majke, poveo je sa sobom i sina od 12 godina. Nasilnik je ubrzo uhapšen, a juče je saslušan kod tužioca i određen mu je pritvor do 30 dana.

Međutim, prema tvrdnjama zdravstvenih radnika, to nije usamljeni slučaj, već su napadi na lekare gotovo svakodnevna pojava.

- Lekari su nezaštićeni, a taj čovek nije normalno postupio. Njegova majka je došla sa drugog odeljenja, a primedbi na lečenje nije bilo. Pitam se da li su bombe bombone, pa da ih svako nosi u džepu - rekao je dr Goran Davidović, pomoćnik direktora Kliničkog centra u Kragujevcu, prenose beogradski mediji.

Takođe, prema rečima šefa obezbeđenje te zdravstvene ustanove Zorana Nedeljkovića, Dejan K. je bio pijan kada je došao i zapretio bombom.

- Svakodnevni su incidenti, ljudi dolaze i prete. Oduzimamo šrafcigere, sekirice, noževe... Dešavalo nam se da i pištoljem prete lekarima, da mašu nožem. Nose i satare, da se obračunaju sa lekarima ili da napadnu pacijente. Naš KC nema policijsko obezbeđenje i prepušteni smo sami sebi - rekao je Nedeljković za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track