ČEKANJE I DO 15 SATI: Transport robe samo preko Batrovaca i Kelebije
Foto: Fonet

Gužve

ČEKANJE I DO 15 SATI: Transport robe samo preko Batrovaca i Kelebije

Društvo -
U dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, kome pripadaju granična veterinarska, kao i fitosanitarna inspekcija, omogućeno je da se te službe premeste sa Horgoša na Kelebiju

BEOGRAD - Transport robe trenutno se usled kretanja migranata i zatvaranja graničnih prelaza odvije samo preko graničnog prelaza Batrovci ka Hrvatskoj i Kelebija ka Mađarskoj, pa su formirane kolone kamiona duge oko pet do šest kilometara, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Na Batrovcima se kamioni zadržavaju oko 15 sati, a na Kelebiji oko 10 sati. Carinska služba Srbije je, kako se navodi, učinila sve da se ta alarmantna situacija koliko-toliko ublaži, tako što je maksimalno povećala broj službenika na prelazima.

U dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, kome pripadaju granična veterinarska, kao i fitosanitarna inspekcija, omogućeno je da se te službe premeste sa Horgoša na Kelebiju.

Uprava carina je prevoznicima omogućila da roba koja je upućena u neku odredišnu carinarnicu, može nesmetano da se dopremi i u bilo koju drugu, bez bojazni da će se time napraviti prekršaj.

I putnički promet ka Hrvatskoj trenutku je moguć samo preko prelaza Batrovci, a ka Mađarskoj se odvija preko graničnih prelaza Kelebija, Bajmok i Đala, i nema gužvi, navela je Uprava carina Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track