Udovički: Uspeššna parada, kako i dolikuje savremenoj držžavi
Foto: Dragana Udovičić

Ministarka čestitala organizatorima

Udovički: Uspeššna parada, kako i dolikuje savremenoj držžavi

Društvo -
Posebno čestitam što ste i ove godine hrabro stali iza svojih uverenja i vrednosti i nastavili borbu za poštovanje ljudskih prava u Srbiji, poručila je ministarka Udovički

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički čestitala je danas organizatorima Parade ponosa na uspešno održanoj manifestaciji koja je protekla bez nereda, "onako kako dolikuje jednoj savremenoj državi".

"Posebno čestitam što ste i ove godine hrabro stali iza svojih uverenja i vrednosti i nastavili borbu za poštovanje ljudskih prava u Srbiji", poručila je Udovički, a saopšteno je iz njenog kabineta. Poželevši im istrajnost i upornost u nastavku borbe za prava građana i potpunu slobodu, kako bi homofobiju i druge oblike diskriminacije i nasilja u potpunosti ostavili iza sebe, Udovički je izrazila i žaljenje što je bila sprečena da prisustvuje ovogodišnjoj Paradi.

"Nadam se da ćemo sledeće godine ove važne korake praviti zajedno", navela je ona. U Beogradu su juče održana Parada ponosa 2015. i Ponos trans osoba, koje su protekle u mirnoj atmosferi, uz dobro rasploženje i karnevalsku atmosferu i jake policijske snage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track