IZLOŽBA GOVEDA LEVČA: Kravi šampionki 17.000 dinara!
Foto: AP 2013

U Belušiću kod Rekovca

IZLOŽBA GOVEDA LEVČA: Kravi šampionki 17.000 dinara!

Srbija -
Nadmetaće se 100 priplodnih krava i steonih junica

REKOVAC - Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, danas će u Belušiću kod Rekovca biti održana 9. izložba priplodnih krava i steonih junica simentalske rase iz Levča.

Reč je o opštinskoj izložbi na kojoj će biti 100 krava i junica koje je odabrala Matična služba i Komisija za odabir grla, izjavio je direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Rekovac Aleksandar Ristić.

On je napomenuo da se u Levču povećava broj rasnih goveda simentalske pasmine, a ovakve izložbe pomažu razvoju stočarstva opštine Rekovac koja je izrazito poljoprivredna.U organizaciji izložbe, uz Skupštinu opštine Rekovac, učestvuje i Udruženje odgajivača goveda simentalske rase "Levčanka" iz Rekovca.

Vlasniku najboljeg grla, po oceni ocenjivačke komisije, dobiće vredne nagrade: šampionka sajma 17.000 dinara. Nagrade su osigurali i sponzori sajma, proizvođači stočne hrane, veterinari...

Vlasnik svakog grla koje dođe na izložbu dobiće po 1.500 dinara za troškove prevoza. Uz uzložbu goveda biće upriličena i izložba poljoprivredne mehanizacije, stočne hrane i upotrebnih predmeta pletnih od pruća. Izložba će biti održana na Stočnoj pijaci u Belušiću od osam do 13 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja