(FOTO) STEFANOVIĆEVO OBRAĆANJE KADETIMA: Policija mora uvek biti uz svoj narod

350 novih polaznika

(FOTO) STEFANOVIĆEVO OBRAĆANJE KADETIMA: Policija mora uvek biti uz svoj narod

Društvo -
Poslednjih dana smo svedoci brojnih pokušaja omalovažavanja pripadnika MUP-a koji pošteno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Dovođenje u pitanje kredibiliteta policije koja je uvek bila uz svoj narod, pokušaj je destabilizacije naše zemlje, rekao je Stefanović u obraćanju polaznicima Kriminalističko policijske akademije.
1 / 7

BEOGRAD - Policija uvek mora biti uz svoj narod i nijedna politička partija i organizacija ne sme se izdizati iznad nje, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakavši da neće dozvoliti omalovažavanje rada policije.

"Nažalost, poslednjih dana smo svedoci brojnih pokušaja omalovažavanja pripadnika MUP-a koji pošteno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti. Dovođenje u pitanje kredibiliteta policije koja je uvek bila uz svoj narod, pokušaj je destabilizacije naše zemlje", rekao je Stefanović u obraćanju polaznicima Kriminalističko policijske akademije.

Pripadnike policije mora da odlikuje profesionalizam, hrabrost i nepokolebljivost, rekao je Stefanović i dodao da se integritet te profesije bazira na zakonitom postupanju, beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala i na poštovanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda.

On je rekao da se 350 novih, mladih polaznika opredelilo da se bavi policijskom profesijom na toj akademiji, poručivši im da ta profesija nosi rizik, ali da moraju istrajati u beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. "Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala ne sme da stane.

Očekujem od vas najveći doprinos u tome, rekao je Stefanović. On je izrazio zadovoljstvo što je prosek ocena za upis na tu akademiju znatno viši u odnosu na raniji period, navodeći da ta akademija školuje kadar važan za bezbednost Srbije i da se sve kvalitetniji i bolji ljudi opredeljuju za školovanje u toj ustanovi.

Stefanović je takođe izrazio zadovoljstvo što su među najboljim studentima te akademije kojima su uručene nagrade, i tri devojke, što pokazuje da žene sve više imaju prostorau bezbednosnim strukturama, što ranije nije bio slučaj.

Stefanović je rekao da jedan među najboljim studentima Stefan Brković danas ne prisustvuje uručenju nagrada jer je u Preševu i učestvuje u registrovanju migranata.

"Ponosan sam na sve vas koji ste se uključili u ovu akciju i volonterski rad I time pokazali da ste izabrali pravu profesiju", rekao je on.

Vršilac dužnosti dekana te akademije Mladen Bajagić rekao je da ta visokoškolska ustanova pruža savremeni model obrazovanja za potrebe policije i sistema bezbednosti, poručujući polaznicima da je znanje najmoćnije oružje koje će posedovati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja