Ivković: Ispitivanje Redžepovića bilo po zakonu

Urednik Telepromptera saslušan u policiji

Ivković: Ispitivanje Redžepovića bilo po zakonu

Društvo -
Popović Ivković je naglasila da deo izjave Redžepovića nije mogao da se nađe u zapisniku, jer je postupajući tužilac u predmetu procenio da taj deo njegove izjave nema nikakve veze sa predistražnim postupkom

BEOGRAD - Šef Biroa za saradnju s medijima MUP-a Srbije Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je prilikom ispitivanja urednika portala Telepromter Danila Redžepovića postupano u skladu sa zakonom i navela da ostaje nejasno zašto je on odbio polografsko ispitivanje ako već nije učinio ništa protivzakonito.

"Prilikom ispitivanja urednika portala Telepromter Danila Redžepovića policijski službenici postupali su isključivo u skladu sa zakonom i zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja nadležnog tužilaštva i nijednog trenutka nisu izašli iz okvira svojih ovlašćenja", rekla je Popović Ivković Tanjugu. Zaista ne znam zašto Redžepović reaguje tako burno, kao što ostaje nejasno zašto je odbio poligraf, ako već nije učinio ništa protivzakonito, kazalao je ona u regaovanju na izjavu Redžepovića.

Popović Ivković je naglasila da deo izjave Redžepovića nije mogao da se nađe u zapisniku, jer je postupajući tužilac u predmetu procenio da taj deo njegove izjave nema nikakve veze sa predistražnim postupkom.

"Redžepović bi kao novinar trebalo da zna da je već skoro dve godine na snazi tužilačka istraga, da policija postupa isključivo po nalogu tužioca čiji zahtevi definišu šta treba da bude sadržano u zapisniku, a deo izjave koji je izbačen nema nikakve veze sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja, koji je prosleđen policiji", poručila je Popović Ivković.Urednik Telepromtera je ranije danas izjavio da je odbio poligrafskog ispitivanje zato što, kako kaže, nije kriminalac, te da bi jedini cilj takvog ispitivanja bio da otkrije izvor koji mu je dostavio informacije.

Teleprompter je u sredu objavio transkript telefonskog razgovora liders DS Bojana Pajtića sa Lidijom Udovički, sestrom potpredsednice vlade Kori Udovički, na osnovu kojeg Pajtić tvrdi da je prisluškivan. Govoreći o saslušanju u policiji od sinoć, Redžepović tvrdi da je ono trajalo tri sata, a ne 20-ak minuta kako mu je inicijalno predočeno, te navodi i da nije potpisao zapisnik, jer je, kako kaže, službenica MUP-a, po nalogu tužioca, morala da obriše deo njegovog iskaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track