ZBOG PRISLUŠKIVANJA SPISAK SVE DUŽI: Na saslušanju i Ana Brnarić
Foto: Printskrin Tanjug

Afera vetroparkovi

ZBOG PRISLUŠKIVANJA SPISAK SVE DUŽI: Na saslušanju i Ana Brnarić

Društvo -
Pored bivše direktorke firme "Kontinental vind Srbija", izjave će morati da daju još neki zaposleni iz tog preduzeća, izvor iz tužilaštva

U okviru strage o vetroparkovima i prisluškivanju tužilaštvo je izdalo nalog da se sasluša i Ana Brnabić, koja je odmah kada je ova afera dospela javnost podnela ostavku sa mesta direktora "Kontinental vind Srbija", saznaje Kurir.

- Pored nje, biće saslušani još neki zaposleni iz ove kompanije. Upravo im se uručuju pozivi za saslušanje - priča naš sagovornik iz tužilaštva.

Pre nekoliko dana u javnosti se pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Nikola Petrović direktor JP "Elektomreža Srbije navodno tražio dva miliona evra.

U ponedeljak on je prošao poligraf povodom optužbi da je ucenjivao američku kompaniju „Kontinental vinds“ u vezi s gradnjom vetroparkova, odnosno, da je navodno, od Lidije Udovički tražio dva miliona evra kako bi vetro-park ove firme priključio na mrežu EMS-a. Policija je i sestri potpredsednice Vlade Kori Udovički pokušala da uruči poziv za saslušanje ali na adresi poznatoj našim organima niko nije otvarao vrata pa je policija ostavila poziv. Ukoliko se što pre ne odazove pozivu za saslušanje za Lidijom Udovički MUP će raspisati potragu. Onog trenutka čim se pojavi u Srbiji ona će biti privedena.

Bojan Pajtić je najavio da će početkom iduće nedelje dati izjavu nadležnim organima.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track