STEFANOVIĆ OBEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA U SRBIJI: Povećan broj poginulih i povređenih
Foto: Zorana Jevtić

Pogoršano stanje

STEFANOVIĆ OBEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA U SRBIJI: Povećan broj poginulih i povređenih

Društvo -
On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da je evidentirano ukupno 9.160 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period 2014. godine, više za 2,3 odsto, a broj nesreća sa nastradalima povećan za više od sedam odsto, kao i broj poginulih za skoro 44 odsto

BEOGRAD - Stanje bezbednosti u saobraćaju od jula do septembra ove godine, u odnosu na isti period lane, je nepovoljnije, imajući u vidu povećanje broja poginulih i povređenih, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da je u ta tri meseca ove godine evidentirano ukupno 9.160 saobraćajnih nezgoda, što je u odnosu na isti period 2014. godine, više za 2,3 odsto.

Stefanović je naveo i da je broj saobraćajnih nesreća sa nastradalima povećan za više od sedam odsto, kao i broj poginulih za skoro 44 odsto, odnosno sa 137 na 197.

Ministar je dodao da je ukupna materijalna šteta u svim saobraćajnim nezgodama u posmatranom periodu ove u odnosu na prethodnu godinu, povećana sa 554 na više od 594 miliona dinara. Stefanović je rekao da su od jula do septembra ove godine saobraćajni policajci otkrili 253.023 prekršaja što je za 4,1 odsto više u odnosu na isti interval 2014. Kako je napomenuo, od 1. januara do 30. septembra ove godine, otkriveno je 696.921 prekršaja, što je za 30,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track