LIDIJA UDOVIČKI BIRA GDE BI DA JE SASLUŠAJU: Nema ništa od Španije, mora da dođe u Srbiju
Foto: Printscreen N1

Afera vetroparkovi

LIDIJA UDOVIČKI BIRA GDE BI DA JE SASLUŠAJU: Nema ništa od Španije, mora da dođe u Srbiju

Društvo -
Ne može ona da odlučuje gde će dati izjavu. Ona ima i srpsko državljanstvo, poručuju iz tužilaštva

Lidija Udovički ima i srpsko državljanstvo i to je jš jedan od razloga zašto bi ona trebalo da se sasluša u Srbiji, kažu u tužilaštvu i policiji povodom informacije da je njen pravni zastupnik Vladimir Beljanski juče na ove dve adrese uputio podnesak da ona da izjavu u Španiji.

"Mi smo do Lidije pokušali da dođemo ali je ona ignorisala sve naše pozive. Sada kada je videla da joj preti raspisivanje policijske potrage, ona pristaje da bude saslušana ali ne u Srbiji. Ne može ona da bira gde će dati izjavu. Istina, zakonski gledano to sve može da se obavi u drugoj zemlji ali u ovom slučaju i dalje ćemo insistirati da dođe u Srbiju. Ona, kako čujemo predlaže da to bude Španija jer ima njihovo državljanstvo i mesto prebivališta u toj zemlji. Međutim, gospođa Udovički, ima i srpsko državljanstvo. I to bi između ostalog mogao da bude i razlog zbog čega insistiramo da bude ovde saslušana. Dakle, ukoliko se ne bude uskoro pojavila za njom će biti raspisana policijska potraga na osnovu koje joj preti hapšenje čim uđe u Srbiju", objašnjavaju u tužilaštvu.

Advokat Beljanski potvrdio je da je juče poštom poslao papire u kojem traži joj se poziv uputi na adresu njenog prebivališta u Madridu.

"U podnesku sam napisao da ona retko boravi u Srbiji i predložio da da izjavu u Španiji pošto tamo živi i ima njihovo državljanstvo", kaže njen pravni zastupnik.

Na komentar da sestra potpredsednice Vlade Kori Udovički ima i državlajnstvo Republike Srbije, Vladimir Beljanski je ovako prokomentarisao:

"Ne znam ja, i ne mogu vam više ništa reći!"

Njoj je početkom nedelje dostavljen poziv na adresu u Rige od Fere u Beogradu na kojoj je prijavljena da da iskaz u vezi sa navodima da je Nikola Petrović, direktor EMS-a tražio od nje dva miliona evra da bi se vetropark američke kompanije “CWS” priključio na mrežu EMS-a. Petrović je tim povodom u ponedeljak prošao poligraf a lider DS Bojan Pajtić i još nekoliko lica iz ove kompanije biće saslušani iduće nedelje.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track