INICIJATIVA: Zaječar želi da se bratimi sa gradom iz Francuske

Povezivanje dve zemlje

INICIJATIVA: Zaječar želi da se bratimi sa gradom iz Francuske

Društvo -
Gospođu Moro pozvao sam da počnemo da gradimo odnose razvijanjem kulturne i privredne saradnje i bratimljenjem sa nekim gradom iz Francuske, rekao je Saša Mirković, Predsednik Skupštine Grada Zaječara

Predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković pokrenuo je inicijativu za povezivanje Zaječara sa Republikom Francuskom kroz privrednu i kulturnu saradnju i bratimljenje grada Zaječara sa nekim gradom u Francuskoj.

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da će ona lično i ambasada Francuske u Srbiji proučiti inicijativu predsednika Skupštine Zaječara i pronaći grad u Francuskoj sa kojim će se Zaječar pobratimiti.

- Drago mi je da Republika Francuska preko svoje ambasade u Srbiji poštuje tradiciju. Naša dva naroda povezuje večno prijateljstvo i svaki građanin Francuske u gradu Zaječaru može da se oseća kao kod svoje kuće. Gospođu Moro pozvao sam da počnemo da gradimo odnose sa Francuskom razvijanjem kulturne i privredne saradnje i bratimljenjem sa nekim gradom iz Francuske.

Foto: Moja TV
Foto: Moja TV

Zaječar će se odužiti francuskom narodu i francuskoj vojsci podizanjem spomenika generalu Gambeti za stogodišnjicu oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu 2018. godine - rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine Grada Zaječara medijima povodom obeležavanja dana oslobođenja Zaječara u Prvom svetskom ratu.

Ambasadorka Republike Francuske u Srbiji gospođa Kristin Moro je zdušno prihvatila inicijative predsednika Skupštine Grada Zaječara Saše Mirkovića, izjavivši da će zajednički raditi na njihovom ostvarenju. Ona je u ime francuskog naroda izrazila zahvalnost na pokretanju inicijative da se generalu Gambeti podigne spomenik za stogodišnjicu oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

(Moja TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track