REVANŠIZAM PREKO KOSTIJU: Tadićev čovek Nikoliću smešta aferu grobovi
Foto: Dragan Kadić

Politički obračun preko oslobodilaca

REVANŠIZAM PREKO KOSTIJU: Tadićev čovek Nikoliću smešta aferu grobovi

Društvo -
Gradonačelnik Kragujevca tvrdi da neće biti ekshumacije 63 crvenoarmejca, a sumnja da mu sve pakuje Nikola Spasić, direktor JKP „Gradska groblja“ i član SDS

BEOGRAD - Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca i sin predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, nikada nije ni imao nameru da dozvoli iskopavanje posmrtnih ostataka pripadnika Crvene armije koji su poginuli tokom Drugog svetskog rata.Kako nezvanično saznajemo, Nikolić sumnja da je celu priču potencirao Nikola Spasić, direktor JKP „Gradska groblja“ iz Kragujevca, član SDS Borisa Tadića, koji je na ovaj način želeo da naškodi ugledu Nikolića.- Radomir je poludeo kada je saznao za iskopavanje heroja. To za njega nikada nije ni bila opcija. Nikolić je to juče rekao i ruskom ambasadoru, koji se nije naljutio zbog cele priče jer nije ni poverovao da će do toga da dođe - priča izvor Kurira.On dodaje da je Nikolić je celu priču o iskopavanju stopirao, ali negativan kontekst u koji je nehotice postavljen uznemirio je i predsednika Tomislava Nikolića, koji je Radomiru rekao da smeni sve odgovorne za ovaj skandal.- Radomir sumnja da iza cele priče stoji Spasić, koji je na ovaj način želeo da se politički obračuna sa Nikolićem, ali i da nanese štetu SNS i Srbiji, zato je ova priča puštena baš u trenutku posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi - priča izvor blizak Nikoliću.Gradonačelnik Kragujevca juče je i javno saopštio da do iskopavanja posmrtnih ostataka crvenoarmejaca neće doći.- Dok sam ja gradonačelnik Kragujevca, nijedan pokojnik neće biti ekshumiran zbog neplaćene naknade, a naročito to neće biti slučaj sa borcima koji su dali živote za slobodu našeg grada - poručio je gradonačelnik.Nikolić nije objasnio na koji način će to biti izvedeno, odnosno da li će dugove za održavanje grobnih mesta obezbediti grad Kragujevac ili će se to regulisati drugačije.Kako je Kurir pisao, JKP „Gradska groblja“ utvrdio je da za održavanje 1.063 grobna mesta niko ne daje ni dinar duže od deset godina, pa čak i punih šest decenija. Među njima su i večne kuće 63 crvenoarmejca. Direktor JKP „Gradska groblja“ Nikola Spasić pokrenuo je celu priču o ekshumaciji, rekavši da, iako zakonski osnov postoji, iskopavanje kostiju poslednji je korak.

Nikola SpasićPOSTOJE VELIKA DUGOVANJADirektor JKP „Gradska groblja“ Nikola Spasić negirao je da je na bilo koji način želeo da naškodi ugledu Nikolića i SNS:- Želeo sam da istaknem da postoje velika dugovanja. Nikada nisam ni mislio da će doći do iskopavanja ruskih heroja. Već nekoliko meseci u saradnji sa gradom Kragujevcem, Subnorom i ruskom ambasadom vodimo razgovore o ovom problemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track