Najnovije vesti

Tadić na otvaranju fakulteta pri Bajrakli džamiji

Tadić na otvaranju fakulteta pri Bajrakli džamiji

Društvo
U četvrtak, 3. maja biće otvorena zgrada u kojoj će biti smeštene obrazovne ustanove Islamske zajednice Srbije

BEOGRAD - Beogradski muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da će u četvrtak, 3. maja u Beogradu pri Bajrakli džamiji biti otvorena zgrada u kojoj će biti smeštene obrazovne ustanove Islamske zajednice Srbije.

On je rekao da će u toj zgradi biti i fakultet, a da je radove pomogla vlada Azejberdžana preko predsednka Ilhama Alijeva i ambasade te zemlje u Beogradu. Prema njegovim rečima, tek treba da se radi na obnovi Bajrakli džamije, koja je spaljena u neredima 2004. godine.

Jusufspahić je naveo da bi želeo da država Srbija Islamskoj zajednici Srbije prvo vrati u vlasništvo prostor i džamiju, pa da onda počnu radovi.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. marta i 18. marta 2004. godine, u desničarskom napadu zbog međunacionalnog sukoba na Kosovu. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga. U toku je suđenje grupi od 20 optuženih za paljenje džamije.

Jusufspahić je najavio da će svečanosti u četvrtak prisustvovati i bivši predsednik Srbije i kandidat Demokratske stranke za tu funkciju Boris Tadić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...