20 godina crkvenog hora Branislav Nušić
Foto: Radio Kim

20 godina crkvenog hora Branislav Nušić

Društvo -
Horu je jubilej čestitao i poželeo uspešan rad i još mnogo godina postojanja i vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije

KOSOVSKA MITROVICA - Svečanim koncertom u prepunoj sali Doma kulture u Zvečanu, crkveni hor "Branislav Nušić" iz Kosovske Mitrovice obeležio je značajan jubilej, dvadeset godina rada.

Na sinoćnjoj svečanosti o istorijatu hora govorio je književnik Milan Mihajlović, koji je podsetio da je od svog obnavljanja 1991. pa sve do juna 1999. hor "pojao na bogosluženjima u hramu Svetoga Save" u južnom delu Kosovske Mitrovice.

"Nemogućnost Srba da ostanu u južnom delu grada uticao je i da hor svoje pojenje nastavi u severnoj Kosovskoj Mitrovici, u crkvi Svetog Dimitrija", rekao je Mihajlović.

Pored redovnog pojenja u hramu, crkveni hor "Branislav Nušić" aktivno je učestvovao i na svim značajnim kulturnim manifestacijama u gradu na Ibru, ali i širom Kosova i Metohije. Za svoj rad članovi hora dobili su i značajna priznanja, a dirigent i osnivač Petar Rakić zaslužan je što ovaj kolektiv okuplja talentovane entuzijaste koji na dostojan način predstavljaju svoj grad i sever Kosova i Metohije na svim takmičenjima na kojima su učestvovali.

Horu je jubilej čestitao i poželeo uspešan rad i još mnogo godina postojanja i vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije. Hor, koji sada ima oko 60 članova, izveo je sinoć na svečanom koncertu kompozicije najpoznatijih svetskih autora, a jutros u hranu Svetog Dimitrija, kao i svake nedelje pojao i na liturgiji .

http://www.youtube.com/watch?v=uYMah8EqkUA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track