UNS: Opština Brus proizvodi medijski sadržaj suprotno zakonu
Foto: Printscreen Youtube

Radio-televizija Brus

UNS: Opština Brus proizvodi medijski sadržaj suprotno zakonu

Društvo -
BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da opština Burs proizvodi medijski sadržaj iako je to suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima.

U saopštenju UNS je naveo da je Radoica Milosavljević pre tri meseca kupio, a pre mesec i po dana potpisao kupoprodajni ugovor sa Agencijom za privatizaciju za Radio-televiziju Brus, a za to vreme ta medijska kuća ne emituje program.

Petoro zaposlenih je odmah posle nadmetanja na kom je proglašen kupac, dalo otkaze, tako da je Radoica Milosavljević kupovinom RTV Brusa dobio medij bez ijednog radnika.

Po nezvaničnim informacijama UNS-a, troje od petoro bivših zaposlenih RTV Brus zaposlilo se u Kulturnom centru Brusa u kom proizvode "Brusku hroniku" koja se emituje na RTV Kruševac.

"Proizvođač ovog medijskog sadržaja je opština Brus, što je suprotno Zakonu o javnom informisanju i medijima koji nalaže da lokalne samouprave ne mogu biti proizvodjači medijskih sadržaja", naveo je UNS.

Novi direktor RTV Brus biće Dragoslav Vučeković koji je za UNS izjavio da će narednih dana konačno ta medijska kuća početi emitovanje programa posle skoro tri meseca pauze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track