OVAKO SE TO RADI U LESKOVCU: Ko uzme da čisti ulice imaće upola veću platu
Foto: Profimedia

Stimulacija

OVAKO SE TO RADI U LESKOVCU: Ko uzme da čisti ulice imaće upola veću platu

Srbija -
LESKOVAC - Zaključivši da veliki broj fakultetski obrazovanih građana odlazi u Evropu i tamo rade kao čistači, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je zaposlenima u administraciji javnih preduzeća ponudio mogućnost za dodatnu zaradu.

Oni "administrativci" koji prihvate konkretne poslove na održavanju javne higijene imaće za 50 odsto uvećanu zaradu, obećao je gradonačelnik Cvetanović.

Dobro je poznato da naši fakultetski obrazovani građani odlaze u inostranstvo i tamo se bez problema prihvataju takvog posla, a ovde je i one sa srednjom školom sramota da čiste ulice. Nagradićemo svakog od njih ukoliko žele da daju svoj doprinos - kazao je Cvetanović.

Cvetanović je kao primer gde očito očekuje interesovanje naveo JKP "Komunalac“, u kome od je 186 zaposlenih svega 50 angažovano na održavanju gradske higijene.

Najniža plata radnika koji čiste ulice kreće se između 24.000 i 25.000 dinara, koliko zarađuju i u administraciji sa najnižim koeficijentom.

Centralne gradske ulice u Leskovcu radnici “Komunalca“ praće samo noću, dok će se u toku dana čistiti saobraćajnice na obodu grada.

Ovakvu odluku doneo je novi direktor ovog Javnog preduzeća Vladimir Sinadinović i to nakon primedbe građana da radnici “Komunalca“ u toku dana usporavaju saobraćaj.

Zbog toga smo odlučili da promenimo smene. Centralne gradske ulice praćemo isključivo noću - kazao je Sinadinović, prenose Južne vesti.

I sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je nekoliko puta za skupštinskom govornicom izneo primedbe na račun radnika ovog preduzeća i predlagao da se prestane sa praksom pranja ulica u sred podneva ili u špicu, kada se Leskovčani vraćaju sa posla, pa su konačno primedbe građana, ali i gradonačelnika, usvojene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track