VUČIĆ: Kao država i društvo moramo biti pravedniji
Foto: Tanjug

Međunarodni dan ljudskih prava

VUČIĆ: Kao država i društvo moramo biti pravedniji

Društvo -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je najvažnije da Srbija kao država i društvo bude pravednija i da se u 2016. godini uradi više na unapređenju ljudskih prava.

Na svečanosti povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, Vučić je okupljenoj deci poručio da su ona najvažnija i da je najvažnije da znaju da imaju svoja prava.

"O pravima dece do juče nismo znali ništa i ponašali smo se više u skladu sa našom tradicijom i običajima koji su dolazili iz porodice, a koji su nekada bili dobri, a nekada loši", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je ukazao da se neretko dogodi da se o ljudskim pravima razmišlja samo 10. decembra kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, ali da to ne bi trebalo da se dešava.

"Neće nam biti ni bolje ni drugačije ako ne budemo vodili računa o vašoj budućnosti i ne budemo vodili računa o sprovođenju ljudskih prava. Kada o tome govorim govorim o pravima dece, žena, manjinskih prava i prava svih onih koji su drugačiji ne samo po ubeđenju, već i po svojoj prirodi, koji za to nisu krivi, koji ni po čemu nisu lošiji od nas. Svi imamo i sva deca imaju ista zagarantovana prava", rekao je premijer Srbije.

Vučić je kazao da Srbija kao država mora svima obezbediti jednaku šansu, ali da uspeh svih neće biti isti, jer zavisi od rada i marljivosti. On je rekao deci da su se sada uverila da je jednako namrgođen kao i kada ga vide na televiziji i zamolio ih da ne budu namrgođeni kada budu u njegovim godinama.

"Moj posao je da vas zamolim da tako mladi razmišljate o budućnosti i da u ovim godinama imate neku vrstu odgovornosti, da razvijate odgovornost, marljivost, trud i rad i da učite. Igrajte se, još imate vremena za to, ali ćete najviše da uradite ako vredno radite. Vaše je pravo da odrastete i postanete ono što želite da budete - lekari, sportisti i da budete u tome najbolji", naveo je Vučić.

On je poželeo deci da se raduju i da "glasno komentarišu stvari, jasno i otvoreno".

Prilikom ulaska Vučića u salu Dečjeg kulturnog centra deca u publici su burno reagovala - neka su apludirala, a neka zviždala.

"Vidim kako su vas roditelji naučili. Neki vole, a neki ne vole", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović poručila je da na delu Srbije postoje ljudi i deca kojima su ljudska prava san i da se ne sme zaboraviti na njih.

Svečanost je organizovala Vlada Srbije i grad Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track