VOZAČI, OPREZ! Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put
Foto: AP Jan 2015

Vlažni kolovozi

VOZAČI, OPREZ! Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put

Društvo -
Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje danas vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci Prvog prioriteta - auto-putevi i državni putevi Prvog prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja. Na ostalim putnim pravcima Prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima Drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima Trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Vranja zbog smanjene vidljivosti ispod 50 metara moguća je mestimična pojava poledica preporučuje se oprezna vožnja.

Na području Valjeva na putu Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj - 3 otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, a postoji zabrana za teretni saobraćaj.

Na području Zaječara vidljivost je mestimično i povremeno smanjena, zbog magle uglavnom u višim predelima, na prevojima na 30-100 metara.

Postoje povremeni, sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama,usecima, zasecima, najviše ih ima na putu Đerdapska magistrala.

Na području Kruševca, na državnom putu na deonici Brzeće-Kopaonik, deonica Jošanička Banja - Grčak, deonica Vrnjci - Stanišinci - Grčak, Dobre Vode - Stanišinci, postoji zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

Otcepljenje kolovoza postoji na putu Ub - Karaula - Valjevo (Iverak), koji je neprohodan. Ostali prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini, Tari, Bukulji i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track