SRĐAN DRAGOJEVIĆ: Polusvet iz rijalitija deca smatraju idolima
Foto: Nebojša Mandić

Režiser članovima REM

SRĐAN DRAGOJEVIĆ: Polusvet iz rijalitija deca smatraju idolima

Društvo -
BEOGRAD - Članovi Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje razgovarali su danas sa kandidatima za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koje su predložile crkve i verske zajednica i nadležni odbori Skupštine Vojvodine.

Crkve i verske zajednice predložile su Aleksandru Janković i Nenada Draškovića, a resorni pokrajinski odbor Sinišu Isakova i Vladimira Barovića. Poslanik Socijalističke partije Srbije Srđan Dragojević na sednici je ponovo kritikovao rad tog tela zbog emitovanja rijaliti programa i uputio pitanje članovima REM-a da li su preplašeni, korumpirani ili jednostavno primitivni.

On je izrazio nadu da nakon izvesnog perioda sadašnjim kadidatima, koji budu izabrani, neće morati da postavlja isto pitanje. Dragojević je naveo da se i dalje emituju rijaliti programi, da je to i dalje najpopularniji program i da 13 procenata dece proglašava te kako je kazao, pripadnike polusveta svojim idolima i uzorima.

On je tražio i da svako od kandidata kaže šta misli o, kako je naveo, tom smeću od programa, koji zagađuje srpsko društvo i kulturu i koji je spustio Srbiju ispod svih nivoa hrišćanske civilizacije. Svi kandidati složili su se da je rijaliti program degradirajući.

Predsednica Odbora Vesna Marjanović rekla je da je očigledno da je potrebno da se ojača rad REM-a, koje treba da bude nezavisno, što je ukazano i u izveštaju Evropske komisije. Odbor je na današnjoj sednici utvrdio i listu kandidat koji ispunjavaju uslove konkursa za članove programskog saveta RTS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track