MIHAJLOVIĆEVA POSTROJILA ŽELEZNICU: Shvatite, niste direktori 8 već 24 sata!
Foto: Marina Lopicic

Ljudski faktor kriv za 9 sati bez grejanja u vozu

MIHAJLOVIĆEVA POSTROJILA ŽELEZNICU: Shvatite, niste direktori 8 već 24 sata!

Društvo -
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su ljudski faktor i loša komunikacija unutar sistema železnica odgovorni za to što su putnici kod Valjeva proveli devet sati bez grejanja i struje u vozu koji je saobraćao na relaciji Beograd-Bar.

"Apsolutno nije moralo tako da bude. Postoji vrlo jasna procedura šta se radi u takvim situacijama. U roku od sat vremena je alternativni prevoz morao da bude spreman", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je zbog nemilog događaja obavljen razgovor sa direktorima železnica i dodala da direktori javnih preduzeća moraju da shvate da njihovo radno vreme ne traje osam sati već 24 sata.

"Biće tu odgovornosti i ljudi u samom lancu. Bila je loša komunikacija unutar sistema i to možemo popraviti, to ne može da se dešava", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula i da železnice vode v.d. direktori, da su konkursi raspisani za te funkcije i da će samo najbolji moći da rade na tim pozicijama.

Podsećamo, u nedelju, 3. januara, zbog saobraćajne nezgode na pruzi, 224 putnika u vozu iz Beograda za Bar, kod Valjeva provelo je devet sati bez struje, grejanja, hrane, vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track