OPET NAJAVLJUJU PROTESTE I ŠTRAJK: Prosvetari traže povećanje plata dva puta godišnje

Zajtev sindikata

OPET NAJAVLJUJU PROTESTE I ŠTRAJK: Prosvetari traže povećanje plata dva puta godišnje

Društvo -
Sindikati su rešeni da traže povećanje koeficijenata za zaposlene u obrazovanju dva puta u toku kalendarske godine i to u odnosu na aprilsku i na oktobarsku platu i oba puta u iznosu od četiri odsto

BEOGRAD - Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvete saopštili su danas da traže povećanje plata dva puta godišnje i isplatu nagrada od 5.000 dinara, utvrđenih prošle godine.

Sindikati su rešeni da traže povećanje koeficijenata za zaposlene u obrazovanju dva puta u toku kalendarske godine i to u odnosu na aprilsku i na oktobarsku platu i oba puta u iznosu od četiri odsto, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtovima sindikata prosvete.

U saopštenju, koje su potpisali predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, GSPRS "Nezavisnost", Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbij, stoji zahtev i da se svima koji su potpisali Sporazum o rešavanju spornih pitanja 18. februara 2015. isplati nagrada od 5.000 dinara i to najkasnije do 15. februara ove godine.

Ukoliko njihovi zahtevi ne budu prihvaćeni, sindikati su u saopštenju najavili proteste, štrajkove i ostale sindikalne aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track