(FOTO) A POSLE SE PITAMO ŠTO PIŠU NEZNAM: Pogledajte kako izgleda đačka knjižica u Srbiji!
Foto: Facebook

Skandalozan propust

(FOTO) A POSLE SE PITAMO ŠTO PIŠU NEZNAM: Pogledajte kako izgleda đačka knjižica u Srbiji!

Društvo -
BEOGRAD - Rasprava o pismenosti je česta na internetu, a sledeći put kada vas iznervira kako neko ne razlikuje "jer" i "je l", setite se ove neprihvatljive greške na đačkoj knjižici.

Svetlana Pajević, majka jednog gimnazijalca požalila se na društvenim mrežama kako umesto "podaci" kako je ispravno, piše "Podatci o učenju u vladanju učenika".

"Pismenost je definitivno iskorenjena u Srbiji. Ovo je zvaničan dokument, đačka knjižica za srednje skole. Slika govori više od hiljadu reči, svaki dalji komentar je nepotreban", napisala je Svetlana Pajević.

Pismenost je definitivno iskorenjena u Srbiji. Ovo je zvanican dokument, djacka knjizica za srednje skole. Slika govori vise od hiljadu reci, svaki dalji komentar je nepotreban.

Posted by Svetlana Kolarevic Pajevic on Friday, January 22, 2016

Ona kaže da njeno dete ide u IV gimnaziju, a da je đačku knjžicu kupila u knjižari.

Podsetimo, nedavno je uočena greška i na zvaničnim pasošima Srbije.

Prosvetni pregled: Đačka knjižica falsifikat?

Nije prvi put da se Prosvetni pregled suočava sa falsifikovanjem đačkih knjižica, a fotografija knjižice sa slovnom greškom je zlonamerna fotomontaža ili je u pitanju falsifikat, rečeno je u toj izdavačkoj kući. Kažu da još nisu utvrđene sve činjenice u vezi sa spornom knjižicom , da se čeka da se dostave informacije ko je i gde kupio tu knjižicu, kako bi se tačno znalo o čemu se radi.

Kada se bude znalo sve, predmet će biti upućen policiji i tužilaštvu, a iz Prosvetnog pregleda kažu da su spornu knjižicu videli samo u medijima, kao i da se ta fotografija pojavila najpre na društvenim mrežama. Napominju da je veliko pitanje gde je knjižica kupljena, da se to mora i dokazati, te dodaju da je vrlo moguće da je cela knjižica falsifikovana, sa sve logom Prosvetnog pregleda. Ističu da će se vrlo brzo znati ko je takve knjižice, ako postoje, "naštampao i pustio neovlašćeno u promet", kao i koja knjižara i gde je nabavila knjižicu s takvom slovnom greškom i od koga ju je škola naručila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track