BEOGRAD FINANSIRA: Za obnovu DKCB-a 22 miliona dinara
Foto: Beta 2015

Gradski menadžer najavio i 2 manifestacije

BEOGRAD FINANSIRA: Za obnovu DKCB-a 22 miliona dinara

Beograd -
BEOGRAD - U obnovu zgrade Dečjeg kulturnog centra Beograda (DKCB) tokom prošle i ove godine biće uloženo ukupno 22 miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i najavio dve manifestacije koje će biti održane u ovoj godini.

Vesić je na konferenciji u DKCB rekao da je prva manifestacija "Dečije beogradsko proleće" koje će biti obnovljeno posle 20 godina.

"To je manifestacija koja 20 godina nije održavana i to jedna od najlepsih manifestacija koje je imao grad Beograd", rekao je Vesić. Prema njegovim rečima, druga manifestacija je "Radost Evrope", koja će biti posvećena Nikoli Tesli.

Gradski menadžer je najavio da će Grad Beograd tokom naredne godine podići spomenik Dušku Radoviću i na taj način mu se odužiti ne samo zbog onoga što je uradio za decu, veh i zbog onoga što je uradio kao hroničar Beograda. "Spomenik Dušku Radoviću treba da bude kao jedno veliko dečje igralište.

Tokom ove godine raspisaćemo javni konkurs i pozvati umetnike koji će osmisliti taj projekat", rekao je Vesić i dodao da je najbolje mesto za to Tašmajdan.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević je rekao da je tokom prošle godine na DKCB-u saniran krovni pokrivač i zamenjena fasadna bravarija, za šta je izvojeno 11,5 miliona dinara.

"Za ovu godinu predviđeni su preostali radovi na fasadi, uređenje niskog i visokog prizemlja, prvog i drugog sprata. Vrednost ovih radova, koji bi trebalo da se završe na jesen, iznosi 10,5 miliona dinara", precizirao je Vukosavljević.

Konferenciji je prisustvovala i članica Gradskog veća Tanja Popović, a programske aktivnosti predstavili su Donka Špiček, predsednik, i Minja Subota, član Upravnog odbora DKCB.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track