PARTIJA ZELENI: Danas Kurir, sutra svi mediji pod opsadom
Foto: Printscreen

Reagovanje povodom napada na naš list

PARTIJA ZELENI: Danas Kurir, sutra svi mediji pod opsadom

Društvo -
BEOGRAD - Zelena ekološka partija, reagujući na sve češće napade na naš list, obratili su se javnosti u kome navode da je to jasan signal ćorsokaka sa demokratijom.

"Srbija nije na dobrom putu, u to danas više nema sumnje. Uvek je svaki režim prvo počinjao sukobe sa medijima i to je bio jasan signal da idemo u ćorsokak sa demokratijom. Alarm u Srbiji se upalio napadom na dnevne novine Kurir, vreme je da svi mi koji drugačije mislimo od vlade Srbije sednemo za jedan sto i razgovaramo o svemu tome", navode iz ove partije.

Kako dalje navode, novinarima i medijima se mora obezbediti i garantovati puna sloboda izveštavanja o političkoj situaciji u zemlji, i da niko nema pravo na bilo koji način da utiče na medije.

"Slobodni mediji su garancija naprednog i uspešnog društva, da je zemlja na dobrom putu, zapravo, to mora biti zadatak svake vlade i političke stranke. Zato, uvek pokazujem svojim ličnim primerom kako se treba ophoditi prema novinarima, najpre dužnim poštovanjem, a nikako ne kao neki ministri u vladi Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track