MILISAVLJEVIĆ (DS): Pokrenuti debatu o Zakonu o donorstvu organa
Foto: Fonet

Neophodno jačanje programa donorstva

MILISAVLJEVIĆ (DS): Pokrenuti debatu o Zakonu o donorstvu organa

Društvo -
Demokratska stranka spremna je da se pokrene debata o promeni zakona kako bi svi građani bili potencijalni donori organa, izjavio je danas poslanik te stranke Dušan Milisavljević.

Milisavljević je novinarima u parlamentu rekao da će jedino tako moći da se pomogne svima onima koji čekaju na transplataciju organa.

"DS je spremna da se pokrene debata o promeni zakona kako bi svi građani bili potencijalni donatori, a da oni koji ne žele potpišu kartice da ne žele", rekao je Milisavljević, koji je uputio apel građanima i republičkoj administraciji da je neophodno da se jača program donorstva.

Novinarima su se obratili i Jelena Milovanović iz Smederevske Palanke, koja godinama čeka na transplataciju bubrega i Perica Vujović iz Arilja, koji je izrazio spremnost da joj da bubreg iako se ne poznaju.

Milovanović je rekla da su se upoznali preko društvenih mreža, da ju je njegov predlog iznenadio i da je njegova želja bila da joj pomogne.

"Ovo je prvi put da smo se uživo upoznali. Ja se nadam da će nakon ovog izlaganje moći da se dođe do nekih promena, jer zakon koji trenutno važi je neodgovarajući, jer ne dozvoljava ljudima koji nisu rod da budu donori", rekla je Milovanović.

Vujović je rekao da je imao veliku želju da joj pomognu, jer ona ima veliku želju da živi.

"Nadam se da u Srbiji postoji još Perica koji bi isto uradili kao ja", rekao je Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track