Najnovije vesti

VESIĆ: Deo naselja Ključ u Surčinu dobio vodu
Foto: Beoinfo

Završeni radovi na delu vodovodne mreže

VESIĆ: Deo naselja Ključ u Surčinu dobio vodu

Beograd
U naselju Ključ u Surčinu završeni su radovi na izgradnji dela vodovodne mreže, na koju je, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, za sada priključeno oko 100 domaćinstava.

Podsetivši da su radovi počeli u novembru, on je naveo da je Grad Beograd na zahtev građana naselja Ključ i opštine Surčin, uradio jedan krak vodovoda.

 

"U te radove uložili smo 17,7 miliona dinara, a na vodu je priključeno oko 100 kuća", reko je Vesić.

 

On je najavio da će u narednom periodu i kroz ostale ulice u naselju Ključ biti sporovedena vodovodna mreža.

 

"Pošto ovde postoji dosta malih, poprečnih ulica, sledeći korak je da omogućimo i tim građanima da uz određeno plaćanje takse, koja će biti oko 70.000 dinara, odnosno po 1.000 dinara mesečno, da se i kroz susedne ulice sprovede vodovodna mreža", rekao je Vesić i dodao da će na taj način biti rešen problem čitavog naselja.

 

On je podsetio da je Skupština Grada u novembru prošle godine donela odluku da u narednih 10 godina svaka kuća na teritoriji Beograda dobije vodu i kanalizaciju. Kako je rekao, taj posao je vredan 575 miliona evra.

 

"To su velike pare za Grad. Nešto ćemo finansirati iz budzeta, nešto iz fondacija i kredita, ali ćemo na taj način rešiti problem kanalizacije i vodovoda u Beogradu", rekao je Vesić i dodao je da će ove godine u Surčin biti investirano više od 400 miliona dinara.

 

Član gradskog veća Stevo Tatalović rekao je da će početkom proleća otpočeti i izgradnja kanalizacione mreže u Surčinu. Prema njegovim rečima, vrednost tog posla iznosi 150 miliona dinara, a precizirao je da će biti postavljeno 45 km kanalizacione mreže.

 

"Krajem leta počećemo da radimo kolektor Dobanovci-Surčin čija je vrednost 250 miliona dinara", najavio je Tatalović.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...