PETRA CVIJIĆ PROGOVORILA: Hteli su da me siluju zbog Vučića
Foto: Luka Šarac, Aleksandar Vučić

Posle četiri godine otkriva

PETRA CVIJIĆ PROGOVORILA: Hteli su da me siluju zbog Vučića

Društvo -
Nakon prve oslobađajuće presude za saobraćajku u kojoj je poginuo Slobodan Bajić napisano je da je premijer u vezi sa mnom i da se lično postarao za ishod presude. Tada su mi pretili ubistvom, nazivali me prostitutkom, kaže voditeljka RTS

BEOGRAD - O saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Slobodan Bajić, oslobađajućoj presudi, optužbama da je „lepotica koju štite moćnici“, ali i o spekulacijama da je bila u ljubavnoj vezi sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem prvi put posle četiri godine progovorila je voditeljka RTS Petra Cvijić.

- Nekoliko meseci nakon prve oslobađajuće presude izašao je tekst u Tabloidu, čiji je novinar objavio, „kako navodno saznaje“, da je premijer Aleksandar Vučić u ljubavnoj vezi sa mnom i kako se za takav ishod presude lično postarao. Aleksandra Vučića nikada u svom životu, ponavljam, nisam upoznala! - ispričala je u intervjuu za Nedeljnik online.Kolateralna šteta- Od tog trenutka kreću kuloarske priče, društvene mreže su se zapalile prepričavajući i podgrevajući tu neistinu. Zbog svega toga ugrožena mi je bezbednost, dobijala sam pretnje silovanjem i ubistvom, raznorazne pogrdne epitete i uvrede, u tekstu jednog eminentnog novinara nazvana sam prostitukom, a on se, uzgred, nije obračunavao sa mnom, već sa Vučićem.Posle četiri godine suđenja Petra je oslobođena optužbe da je izvršila krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U presudi piše da je vozila automobil marke „opel“ 50 na sat, da se mimoilazila sa autobusom i da je tragično preminuli pešak Slobodan Bajić bio udaljen od sedam do 10 metara od pešačkog prelaza.- Od samog početka mediji su pisali o tome da je do kontakta došlo na pešačkom prelazu, pre uviđaja i pre saobraćajnih veštačenja. Pominjali su nepostojeće svedoke, porodičnu kuću u Železniku, koju nemam, pisali kako sam menjala iskaze, izmislila postojanje autobusa, plaćala astronomske iznose advokatu ne bi li sebi obezbedila oslobađajuću presudu. Verujem da sam kolateralna šteta političkih prepucavanja i podmetačina - kaže Cvijićeva za Nedeljnik online, nekada zaštitno lice Radio-televizije Srbije.Nosim svoj krstPrema njenim rečima, dan nakon nesreće pozvala je porodicu pokojnog Slobodana da im izjavi saučešće, a posle nekoliko meseci ih je i posetila. Tom prilikom joj je, ističe, supruga preminulog Vasiljka tražila novac „za duševne boli“ da bi prestala da je goni. Za kraj, Petra kaže da veruje da sve u životu biva po božjoj volji.- Prihvatam i nosim svoj krst, bez postavljanja pitanja zašto, u veri sam pronašla utehu i okrepljenje. Trudim se da u mom srcu stanuje samo ljubav, još uvek imam oproštaj za svakoga i molim se da zauvek ostane tako.

(Nedeljnik online)

Aleksandar VučićU ŽIVOTU JE NISAM VIDEOPremijer Vučić je u nedavnom gostovanju na Javnom servisu istakao da nikada nije ni upoznao Petru Cvijić:- I meni su pripisivane različite izmišljotine, poput one da mi je sin narkoman i da se leči u Čikagu ili da sam u vezi sa Petrom Cvijić, koju nikada u životu nisam video.

TužbeSMETAJU JOJ NOVINARIPetra Cvijić kaže da će pravdu potražiti na sudu, te da je podnela tužbe protiv nekoliko dnevnih listova i novinara:- Neka na sudu objasne zbog čega su iznosili netačne ili neproverene informacije. Na svojoj koži sam najbolje osetila koliko su nemilosrdni i neosetljivi prema tuđem bolu. Ne prezaju ni od čega, proganjaju unesrećene, otvaraju nogom vrata iz kojih se čuju plač i lelek za tek izgubljenim članom porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track