RAT SE NASTAVLJA: Naprednjaci i PUPS zajedno napali Dačića
Foto: Nebojša Mandić

SNS ima pojačanje protiv socijalista

RAT SE NASTAVLJA: Naprednjaci i PUPS zajedno napali Dačića

Politika -
Lideru SPS i ministru spoljnih poslova priređena je svojevrsna simultanka u Skupštini Srbije, pa je on morao da se brani i od opozicije i od vlasti

BEOGRAD - Okršaj između naprednjaka i socijalista ne samo da je nastavljen u još žešćem tonu već je zarazio još neke aktere, pre svih PUPS, koji je prvi put direktno udario na dojučerašnjeg koalicionog partnera Ivicu Dačića.Lideru SPS i ministru spoljnih poslova priređena je svojevrsna simultanka u Skupštini Srbije, pa je on morao da se brani i od opozicije i od vlasti, iako je u tom trenutku u parlamentu predstavljao Vladu Srbije.Rasprava se posebno usijala kad su se u fajt poslanika SDS protiv Dačića uključili predstavnici PUPS i SNS.- Ako stavimo ruku na srce, 2008. vi ste najpre imali potpisan sporazum o formiranju vlasti sa, kako vi kažete, Šešeljem i Koštunicom, pa ste nakon toga shvatili da je za Srbiju bolje da napravite koaliciju sa DS.

Gospodine Dačiću, ovo sa PUPS vam se verovatno vratilo zbog onoga što ste vi uradili 2008 - poručio je zamenik šefa poslaničkog kluba naprednjaka Aleksandar Martinović, koji se tako uključio u odbranu PUPS od Dačića.Lider SPS mu je uzvratio da je „njemu trebalo četiri godine da shvati da je SNS bolja od SRS“.- Nijednom nisam pomenuo SNS. Govorio sam o opoziciji. Oni su naši politički protivnici. I vi, gospodine Martinoviću, nemojte meni da delite lekciju zato što sam se ja za SNS opredelio pre vas. Nikad nisam rekao za gospodina Nikolića da je on isti kao Boris Tadić. Nemojte sad da nas terate da se zbog toga svađamo ko je veći ili manji naprednjak - odbrusio mu je lider SPS, a onda dobio kritike zbog toga što je igrao basket s Tadićem i što dozvoljava napade funkcionera SPS na SNS.(I. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track