Đaci u Aradcu bojkotuju nastavu zbog napada na devojčice

Zrenjanin

Đaci u Aradcu bojkotuju nastavu zbog napada na devojčice

Društvo -
Majka jedne od devojčica kaže da je u subotu devojčice, koje su se igrale u parku, napala grupa romske dece

ZRENJANIN - Oko 300 đaka osnovne škole u Aradcu kod Zrenjanina danas nije otišlo na nastavu jer je, kako tvrde roditelji, dve devojčice iz te škole napala grupa romske dece. Roditelji dece, koja ne pohađaju nastavu, tražili su na sinoć održanom protesnom skupu da policija brzo reaguje i ispita slučaj, a incident je danas naišao i na osudu lokalne samouprave.

Gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov rekao je da se rešavanju problema prišlo sa velikom zabrinutošću i pažnjom, a da je danas organizovan sastanak sa predstavnicima zrenjaninske policije, mesne zajednice Aradac i da je odlučeno da se, između ostalog, u tom selu pojača policijski nadzor. Incident je osudio i predsednik Skupštine Zrenjanina, Aleksandar Marton, koji je apelovao na smirivanje tenzija, a meštane Aradca pozvao da se suzdrže i mirno iskažu svoj stav. "Ukoliko se utvrdi odgovornost za nasilničko ponašanje i ugrožavanje tuđeg, maloletnog života, najoštrije osuđujem takvo delo i zahtevaću najstrožu kaznu kao sankciju", rekao je Marton.

Načelnik školske uprave u Zrenajninu Staniša Banjanin kazao je da su obavljeni razgovori sa direktorom i pedagogom škole i naveo da se ne sme dozvoliti da jedno nasilje proizvede drugo.

Branislava Janovski, majka jedne od, kako se tvrdi, napadnutih devojčica, rekla je na sastanku da se incident desio u subotu, 5. maja, u popodnevnim časovima kada je devojčice, koje su se igrale u parku, napala grupa romske dece.

Prema rečima meštana, slični incidenti dešavali su i ranije u tom selu.

http://www.youtube.com/watch?v=Ol2UvlFlcN8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track