Dogovor DS i SPS na principima iz 2008.

Dogovor DS i SPS na principima iz 2008.

Politika -
Kolicija okupljena oko socijalista podržaće Borisa Tadića, jer je za SPS prirodno da daje podršku onim političkim partijama i liderima koji su bliski levoj opciji za koju se zalaže SPS, rekao je Škundrić

BEOGRAD - Predsednik Političkog saveta Socijalističke partije Srbije (SPS) Petar Škundrić izjavio je da je sa Demokratskom strankom postignut dogovor oko istih principa koji su utvrđeni pred formiranje vlade 2008. godine.

Škundrić je novinarima u Beogradu rekao da je dogovor oko tih principa važan kako bi se nastavili i završili započeti poslovi.

On je kazao da će kolicija okupljena oko socijalista podržati Borisa Tadića u drugom krugu predsednickih izbora i da je za SPS prirodno da daje podršku onim političkim partijama i liderima koji su bliski levoj opciji za koju se zalaže SPS.

Škudrić je ponovio da nije bilo razgovora o konkretnim personalnim rešenjima u novoj vladi. "Razgovori oko fizionomije cele vlade i strukture ministarstva će se nastaviti i verujem da će u najkraćem roku biti postignut dogovor", kazao je on i dodao da veruje da će koalicija biti dovoljno otvorena za sve one koji žele da se na istim principima formira i funkcioniše buduća vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track