SKANDAL U S. PALANCI Dete (3) pobeglo iz vrtića, direktorka zataškava slučaj
Foto: Kurir

Neviđeni propust u Smederevskoj Palanci

SKANDAL U S. PALANCI Dete (3) pobeglo iz vrtića, direktorka zataškava slučaj

Društvo -

Trogodišnja devojčica izašla iz obdaništa i došla nasred prometne ulice, a direktorka rekla majci da se ne uzbuđuje: „Da je dete poginulo, hvala bogu, imaš drugo, sad si se porodila“

BEOGRAD - Dan nakon što je trogodišnje dete izašlo iz vrtića „Tašmajdan“ u Smederevskoj Palanci, a vaspitačice nisu primetile, nema odgovornih za neviđen propust, koji se, na svu sreću, završio srećno.Ivana i Miloš Mihailović, roditelji male Lene, koja je nađena nasred ulice u blizini obdaništa, pored kojeg je i prometna ulica, očekuju da se ceo slučaj do kraja ispita i odgovorni kazne za propust, dok Snežana Vuruna, direktorka Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“, u čijem je sklopu pomenuti vrtić, vešto izbegava da odgovori na ključna pitanja.Vidno potresena Mihailovićeva kaže za Kurir da nije ni mogla da sluti šta će se dogoditi nakon što je u utorak ujutro ostavila ćerkicu.

- Samo nekoliko minuta kasnije ona je bila nasred glavne ulice, koja je na stotinak metara od vrtića. Zaustavila ju je jedna majka, koja ju je pitala čija je, a tada je naišao i komšija koji nas poznaje, pa je uzeo dete i odveo nazad u vrtić - priča Ivana i dodaje da ne sme ni da pomisli šta je sve moglo da se dogodi da je dete ostalo na prometnoj ulici.

Za ceo slučaj Lenini roditelji saznali su tek po podne. Ivana je odmah otišla kod direktorke Vurune insistirajući da odgovori kako je moguće da se ovako nešto dogodi. Međutim, Vuruna joj je, kako tvrdi, rekla da ne treba da se uzbuđuje: „Da je dete poginulo, hvala bogu, imaš drugo, sad si se porodila“.To potvrđuje i Ivanin suprug Miloš, koji kaže da su za ceo slučaj saznali od komšije.- Iz vrtića nas čak nisu ni obavestili šta se dogodilo. Naprotiv, pokušali sve da zataškaju - ističe Miloš i navodi da vrtić nije dovoljno obezbeđen, pa se zato i dešavaju ovakve stvari.On ističe da je juče, dan nakon događaja, jedna od vaspitačica bila izuzetno neljubazna prema njegovoj supruzi, te da ju je, pretećim tonom, pitala „šta joj je trebalo da obaveštava medije“.Direktorka Vuruna juče nije odgovarala na pozive Kurira jer je tokom celog dana, kako su nam kazali njeni saradnici, bila na sastancima. Ipak, kako je dan ranije tvrdila za medije, Lenina majka preteruje, a odbacila je i gorepomenutu skandaloznu izjavu.(B. K.)

PROPUSTI U VRTIĆIMA - septembar 2015 - Ognjen (2) pored vaspitača uspeo sam da izađe iz obdaništa „Zvezdana prašina“ na Bežanijskoj kosi, pređe 400 metara i ulicu i uđe u bus- novembar 2015 - trogodišnje dete izašlo iz vrtića „Izvorčić“ na Novom Beogradu sa još jednim drugarom jer kapija obdaništa nije bila uopšte zatvorena- april 2015 - petogodišnji dečak izašao iz vranjskog vrtića „Dečja radost“ i krenuo ka svojoj kući, koja je u komšiluku- jul 2014 - devojčica od 16 meseci neprimetno izašla iz vrtića „Petar Pan“ u niškom naselju Duvanište- januar 2013 - trogodišnje dete izašlo iz vrtića „Petar Pan“ na Detelinari u Novom Sadu, a vaspitačice to nisu ni primetile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track