UDARNA VEST U AMERIČKIM MEDIJIMA: Naslovne strane posvećene izgoreloj srpskoj crkvi  Sveti Sava!
Foto: Printskrin

Strašno

UDARNA VEST U AMERIČKIM MEDIJIMA: Naslovne strane posvećene izgoreloj srpskoj crkvi Sveti Sava!

Društvo -

NJUJORK - Požar u Njujorku progutao je srpsku crkvu iz 19. veka -Sveti Sava, a za samo sat vremena od izbijanja posmatrači su već postavili fotografije na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako se iznad Menhetna uzdiže oblak dima i kako vatra guta sve pred sobom.

Američki mediji su odmah preneli vest o vatrenoj stihiji, a štampano izdanje Njujork Posta posvetio je ovoj priči čitavu naslovnu stranu, uz rečenicu "SVETI PAKAO - Izgorela crkva stara 161 godinu".

Aleksa Velić, čiji je očuh primljen u bolnicu zbog gutanja dima je za ovaj list objasnio da je njegov očuh dobro, a kao jedan od razloga zbog kog je izbio požar, Velić je rekao da je moguće da su sveće izazvale požar.

Pod naslovom "Plamen guta srpsku pravoslavnu crkvu na Menhetnu", Njujork Tajms piše da je istorijsku građevinu koja ima važnu ulogu u srpskoj zajednici u Njujorku, progutao plamen samo nekočliko sati nakon što su vernici ispunili klupe za uskršnju misu.

Sajt nydailynews.com takođe je kao udarnu vest preneo priču o požaru u crkvi. I oni naglašavaju da samo pukom srećom nema povređenih jer je požar izbio ubrzo nakon završetka uskršnje službe.

Ej-bi-si (ABC news) je preneo da ljudi plaču, stravičan požar, opisijući snimke požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track