Neću da mi umre seka!

Najtužnija priča na svetu

Neću da mi umre seka!

Društvo -
Otac bebe Ljubice Adamić, kojoj treba presađivanje srca, moli za 120.000 evra potrebnih za operaciju. Mali Dragan tražio da mu izvade srce i daju ga sestri

SREMSKA MITROVICA - Od nas zavisi hoće li Ljubica živeti.- Svakog časa mogu da me pozovu iz bolnice kad nađu donatora. Odakle mi tolike pare da platim? Čuvamo svaki dinar, činimo nemoguće, sve štedimo za njenu operaciju, ali opet nema sile da sam skupim 120.000 evra. Otkad se Ljubica razbolela, druga deca neće ni da jedu ni da piju. Slatkiše neće da ubace u usta, štede svaki dinar. Kažu mi: „Tata, od tih para kupi lekove, a ne čokolade, ne volimo mi slatkiše.“ Zamislite kako je meni kao ocu, kako je mojoj duši. Nemoćan sam, ne znam šta bih sa sobom, a odmah bih svoj život dao. Srce bih iščupao iz grudi da mogu da je spasem - govori Šime Adamić kroz suze.

Kurir je objavio tekst o petnaestomesečnoj Ljubici, koja boluje od kardiomiopatije i potrebno joj je presađivanje srca da bi ostala živa. Za operaciju je potrebno 120.000 evra. Njen stariji brat Dragan Adamić (7) tražio je od oca da mu izvade srce i da ga presade sestrici.

- Znam da mi nemamo para, ali neću da ona umre zbog toga. Tata, vodi me u bolnicu, kaži im da meni izvade srce i da ga daju seki - molio je mali Dragan oca.

Porodica Adamić broji sedam članova. Ovi hrabri roditelji imaju petoro dece i sve bi bilo sjajno da najmlađoj nije ugrožen život. Zato Kurir moli sve dobre ljude da pomognu kako bi spasli ovo dete.

- Mnogi bi pomogli, ali misle da je potrebno dati mnogo, što oni nemaju. Zato ja kažem - potrebno je da mnogo ljudi da pomalo, pa da uspemo. Bio bih zahvalan do neba kad bi se neki sportisti, biznismeni ili pevači javili. Da napravimo humanitarni koncert ili se organizujemo nekako pa da nađemo te pare, to su pare za život mog deteta - moli Šime Adamić.

Za uplate iz Srbije

Šime Adamić

355 000 3200 104 78634

Vojvođanska banka

Za uplate iz inostranstva

Šime Adamić

VBUBRS22

Iban

RS35355000320016646282

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja