BRAVO: Srpski gimnazijalci osvojili četiri medalje

Uspeh mladih hemičara na olimpijadi u Gruziji

BRAVO: Srpski gimnazijalci osvojili četiri medalje

Društvo -

Na Olimpijadi koja je održana u Tbilisiju u Gruziji učestvovalo je 67 zemalja sa oko 260 učesnika

Na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije u Tbilisiju mladi gimnazijalci iz Srbije osvojili su četiri medalje.Srebrnim odličjem okitio se Pavle Kravljanac, maturant Prve beogradske gimnazije, a bronzanim Jovan Stojković, maturant gimnazije u Vranju, Stefan Stojanović, maturant gimnazije u Leskovcu, i Andrej Kukuzar, učenik trećeg razreda Somborske gimnazije.

- Uloženi trud u svakom momentu se isplatio i ponosan sam na naše takmičare, koji su osvojili odlična mesta u jakoj svetskoj konkurenciji - ushićen je jedan od mentora profesor Duško Sladić.Pripreme su trajale dve nedelje. Učenici su se sedam dana pripremali s profesorom Sladićem na Hemijskom fakultetu u Beogradu, a sedam dana na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za hemiju, kod profesora Nika Radulovića.

- Na Olimpijadi koja je održana u Tbilisiju u Gruziji učestvovalo je 67 zemalja sa oko 260 učesnika. Takmičenje je trajalo 10 sati i sastojalo se iz dva dela - praktičnog i teorijskog. Konkurencija je bila veoma jaka. Izuzetno sam zadovoljan, njihov trud se isplatio - ponosan je profesor Sladić.On kaže da su zadaci bili veoma teški.- Jovanu Stojkoviću je falilo samo pola boda za srebrnu medalju. Ovo je već treća Olimpijada na kojoj svi naši takmičari osvoje medalju - ističe Sladić.M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track