TRKA NA HIMALAJIMA: Specijalac SAJ osvojio prvo mesto
Foto: MUP Srbije

STAZA DUGA 333 KILOMETRA

TRKA NA HIMALAJIMA: Specijalac SAJ osvojio prvo mesto

Društvo -

Pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Jovica Spajić, proslavljeni ultramaratonac Srbije i trkač na ekstremnim trkama izdržljivosti, ostvario je još jedan izuzetan podvig – pobedio na ultramaraton trci u ekstremnoj izdržljivosti "La Ultra - The High", koja je po 7. put održana u Indiji u planinskom masivu Himalaja, od 29. jula do 17. avgusta.

Spajić se na taj način upisao na privilegovanu listu malobrojnih osvajača ove izuzetno naporne i surove trke.

Fotografije: Ultra Trkač Srbija
Fotografije: Ultra Trkač Srbija

Bez zaustavljanja i odmora, Spajić je uspeo da za 60 sati i 36 minuta istrči 333 kilometra preko himalajskih vrhova i postavi novi rekord trke.

Trka "La Ultra - The High" predstavlja najtežu trku izdržljivosti na svetu i održava se na najvišoj nadmorskoj visini od svih trka – staza je dugačka 333 kilometara i kreće se trasom od 3.100 do 5.500 metara nadmorske visine na Himalajima.

Temperatura za samo šest sati može da se promeni od 35 u plusu do minus 10 stepeni Celzijusa. Pluća na tim visinama rade sa samo 50 odsto kapaciteta.

Inače, na poziv organizatora, na takmičenje sa svakog kontinenta dolaze najbolji ultramaratonci. U trci u Indiji učestvovalo je tridesetak odabranih takmičara iz celog sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track