VUČIĆ U BANJALUCI: Srbija se neće mešati u pitanje referenduma u Srpskoj
Foto: Zorana Jevtić

Premijer Srbije negira učešće u unutrašnjoj politici Republike Srpske

VUČIĆ U BANJALUCI: Srbija se neće mešati u pitanje referenduma u Srpskoj

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će sa predstavnicima Republike Srpske razgovarati o raznim pitanjima, ali da ni on kao predsednik vlade, niti predstavnici Srbije uopššte, "nisu ovlaššćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država".

"Što se tiče referenduma i situacije u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini i regionu, ja sam predsednik Vlade Srbije, ja i vlada se bavimo Republikom Srbijom, a o svemu drugom ćemo prijateljski razgovarati sa predstavnicima Republike Srpske", izjavio je Vučić, odgovarajući na pitanje da li će sa predstavnicima Srpske razgovarati večeras o najavljenom referendumu u RS, koji je, inače, naišao na negativna reagovanja bošnjačkih političkih predstavnika i dela međunarodne zajednice.

"Predstavnici Srbije, naime, nisu ovlašćeni, niti mogu da prenose bilo kakve stavove o onome što se dešava na teritoriji drugih država", rekao je Vučić.

"Ali, mi smo uvek tu da pomognemo koliko možemo i da budemo neka vrsta garanta mira, kao i da istovremeno budemo i radimo sve u korist našeg naroda", istakao je srpski premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track