UPOZORENJE METEOROLOGA: U narednih 12 sati obilne padavine, sutra CRVENI meteroalarm!
Foto: AP/Ilustracija

I do 50 mm kiše!

UPOZORENJE METEOROLOGA: U narednih 12 sati obilne padavine, sutra CRVENI meteroalarm!

Društvo -

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavodu upozorio je da se u narednih 12 sati, od večeras, tokom noći i sutra pre podne, u zapadnim, jugozapadnim i juznim krajevima lokalno očekuje od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U saopštenju RHMZ navedeno je da se sutra očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim na jugu i jugozapadu, gde se očekuju obilnije padavine, naročito ujutru i pre podne.

Posle podne se očekuje slabljenje intenziteta, a na jugu i istoku i prestanak padavina. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistocni, jutarnja temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 24.

Meteolarm za ponedeljak
Meteolarm za ponedeljak

U Beogradu se sutra takođe očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno sa kišom, uglavnom pre podne. Vetar će biti slab do umeren, severni i severoistocni, jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

Crveni meteolaram u Jugozapadnoj Srbijij i Kosovu
Crveni meteolaram u Jugozapadnoj Srbijij i Kosovu

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena.

Zatim se očekuje pretežno sunčano vreme.

Padavine i vremenske nepogode večeras i sutra u Valjevu

Velike količine padavina, kao i vremenske nepogode sa gradom, očekuju se večeras, u toku noći i sutra na području Valjeva, pa će na snazi biti narandžasti meteoalarm, saopštio je gradski Odsek za vanredne situacije.

Iz gradske uprave apeluju na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal.

Takođe, moguće je zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa iz grada apeluju na učesnike u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track