Danas je ponedeljak: Kako da preživite najdepresivniji dan u nedelji?
Foto: PR

Saveti za početak jeseni

Danas je ponedeljak: Kako da preživite najdepresivniji dan u nedelji?

Edukacija -

Osećate se potišteno i depresivno danas? To nije neuobičajeno. Početak radne nedelje može da donese ogromnu količinu nezadovoljstva i tuge.

Bankari žure u svoje kancelarije uglađeni i strogo poslovno obučeni, lekari oblače bele mantile i sedaju u ordinacijske fotelje, programeri možda i ne skidaju pidžamu sa sebe, ali su od ranog jutra već ispred računara i spremni za nove izazove. Svima je zajedničko jedno – misao da je ponedeljak najdepresivniji dan u nedelji i da je posebno težak za preživljavanje.

Srećom, imamo savete koji će vaš ponedeljak učiniti najboljim danom u sedmici. Ovo su neki od njih.

Budite spremni za nove izazove

Koliko god zvučalo kao kliše, uvek morate biti spremni za svaku očekivanu ili nepredviđenu situaciju. Spakujte svu potrebnu dokumentaciju u svoje radne torbe već u nedelju uveče, spremite ručak koji ćete poneti na posao, nađite rasparene čarape po kući, napravite plan obaveza koje morate da uradite predstojeće sedmice… Maksimalno sebi olakšajte novu radnu nedelju koja je pred vama.

Ako izgledate dobro, tako ćete se i osećati

Neka vam komforno odelo i parfem koji evocira lepe dane poboljšaju raspoloženje. Obucite se onako kako vam najviše odgovara da biste bili što produktivniji.

Mnoge velike internacionalne kompanije imaju poseban kodeks oblačenja koji se mora strogo poštovati. Ali ako vas firma u kojoj radite ne ograničava u tom smislu, obucite ono u čemu se osećate najbolje i učinite da vas drugi primete, jer će vam lepa reč od ponedeljka, koji u vašoj glavi oduvek ima status sumornog, stvoriti idealni ponedeljak.

Pravo vreme za sladoled i čokoladu koju ste sakrili

Ponedeljak može biti izgovor za sve poroke kojima pokušavate da se suprotstavite. Popijte kafu sa šećerom, izvucite sladoled i čokoladu koje ste sakrili zbog leta i dana na plaži, pojedite parče pice za večeru.

Nemojte osećati grižu savesti, jer je naporna nedelja pred vama. Već sutradan možete da se vratite u svoju strandardnu rutinu i pravite se kao da se ništa nije dogodilo. Verujte nam na reč, kockica čokolade stvarno će vam poboljšati raspoloženje.

Zaboravite na internet

Sem ako niste web dizajner, programer, menadžer društvenih mreža, tj. komjuniti menadžer ili je za vaš posao obavezno njegovo korišćenje. Ali nemojte ni slobodne trenutke da koristite za gledanje novih objava na Fejsbuku vaših prijatelja koji su na moru i planini ili jedu nešto ukusno od čega vam kreće voda na usta.

Ponedeljak je dovoljno težak i bez gledanja drugih kako uživaju. Zato ne virite u tuđi virtuelni svet. Ponedeljku se posvetite bez savremenih uređaja i uživajte u njemu (nakon radnog vremena).

Iako vam se čini da, kako se vikend bliži kraju, ponedeljak postaje prava noćna mora, čim prođe taj famozni prvi radni dan u nedelji, on više i ne deluje tako depresivno. Ali uz ove savete želećete da vam svaki dan bude ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track