SKANDALOZAN PROTEST: Drumski razbojnici udarili na AMSS
Foto: PR

SKANDALOZAN PROTEST: Drumski razbojnici udarili na AMSS

Društvo -

BEOGRAD - Borba za uređen sistem i red na putevima Srbije koja se u našoj zemlji vodi već duže vreme protiv firmi koje pljačkaju strane vozače, izazvala je burnu reakciju divljih šlep službi i njihovih servisa iz Beograda i okoline koji su se danas okupili ispred upravne zgrade AMSS u Beogradu.

Već godinama unazad strani vozači iznose brojne pritužbe da ih prilikom kvarova na putu kroz Srbiju presreću divlje šlep službe, nudeći im usluge u svom servisu i po cenama višestruko većim od cena koje su propisane i koje za istu uslugu plaćaju u svojoj zemlji. Ova pojava je naročito izražena u letnjim mesecima kada je intenzitet saobraćaja na koridoru kroz Srbiju pojačan i broj inostranih vozača veći.

Nadležna ministarstva i pravosudni organi zajedno sa AMSS, znatno odlučnije su se uhvatili u koštac sa ovim problemom.

Svesni činjenice da bi ih uređenje situacije na putevima Srbije dovelo do raspada, drumski razbojnici su se danas odlučili za protest.

"Do sada smo imali da se protestovalo sa zahtevom da se poštuju zakon i propisana prava, a danas prvi put imamo protest od strane onih koji zakone krše i donose hajdučiju. Nemajući šta da izgube, udružena grupa se na sve načine trudi da se i ovom prilikom predstave kao žrtve Auto-moto saveza Srbije, institucija i države, o čemu najbolje govori današnji skup".

Podsećamo, najveći evropski automobilski klub – ADAC nedavno je u svom saopštenju upozorio svoje članove da na putevima Srbije postoje divlje šlep službe koje se lažno predstavljaju čime vozače dovode u zabludu i tako ostvaruju korist na teret vozača. Kod nas je jedino međunarodno priznata organizacija koja pruža pomoć na putu Auto-moto savez Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track