Još dva leta na liniji Beograd - Istanbul

Još dva leta na liniji Beograd - Istanbul

Društvo -
Za evropske destinacije od Beograda preko Istanbula može da se leti već po ceni od 49 evra bez uračunatih taksi, a za Severnu Ameriku od 249 evra

ISTANBUL - "Turkiš erlajnz" će od ponedeljka povećati broj letova na liniji Beograd-Istanbul sa 10 na 12 nedeljno, najavljeno je iz te aviokompanije.

Generalni direktor kancelarije "Turkiš erlajnza" u Beogradu Ozgur Boran je prilikom obilaska aviokompanije u Istanbulu najavio početak kampanje u Srbiji "Dobrodošli na Zapad" sa tim avioprevoznikom.

"Turkiš erlajnz" je u Srbiji poznat kao aviokompanija koja leti iz Beograda na istok, a posebno za destinacije kao što su Narodne Republika Kina, Dubai i Singapur, ali nije poznat po letovima iz Beograda za Evropu, Kanadu i Severnu Ameriku preko Istanbula, rekao je Boran.

Generalni direktor Boran je kazao da za evropske destinacije od Beograda preko Istanbula može da se leti već po ceni od 49 evra bez uračunatih taksi, a za Severnu Ameriku od 249 evra.Iz Beograda za Istanbul stigne se avionom za nešto više od jednog sata leta.

U "Turkiš erlajnz" ističu da pokrivaju oko 200 destinacija širom sveta, da su ove godine po kvalitetu proglašeni za najbolju aviokompaniju u Evropi, da imaju najmlađu flotu u Evropi, sa najmodernijim letelicama.

Boran je dodao da bi građani Srbije mogli da lete sa tim avioprevoznikom i na Zapad, po povoljnim cenama.

Zbog toga je "Turkiš erlajnz" smanjio vreme čekanja u Istanbulu za evropske zemlje kada je reč o jutarnjim letovima, a kod večernjih letova za istočne zemlje smanjio čekanje sa šest na maksimalno dva sata.

Letovi od Beograda za Istanbul su ujutru u 9,20 , a uveče u 20,20 časova.

Boran je podsetio da je do 25. marta "Turkiš erlajnz" imao sedam letova nedeljno, zatim 10 letova, a od 28. maja će imati 12 letova, povećanje od oko 70 odsto u tom periodu.

"Ova godina je strateški veoma važna za nas … Nadam se da će u narednom period srpsko tržište biti dosta uvećano", kazao je Boran.

Boran je primetio da se aviokarte u Srbiji kupuju dosta kasno i da pa je u "Turkiš erlajnzu" teško da isplaniraju nešto unapred, na primer, za period od tri meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track