Najnovije vesti

Jočić mi je pretio zbog tajkuna!

Bivši inspektor MUP Predrag Pavlica tvrdi

Jočić mi je pretio zbog tajkuna!

Društvo
Šta to radite?! Sve ću da vas pohapsim. J.baću vam mater, poručio Dragan Jočić policajcima koji su podneli prijave protiv Vojina Lazarevića i Vuka Hamovića

BEOGRAD - Našli se da hapse moćnike!Kad je beogradska policija 25. jula 2007. godine podnela krivičnu prijavu protiv četvorice bivših visokih funkcionera EPS zbog potpisivanja štetnih ugovora s kompanijom „Enerdži fajnensing timVuka Hamovića i Vojina Lazarevića, tadašnji ministar policije Dragan Jočić odmah je smenio trojicu policajaca koji su vodili istragu.

Jedan od njih, Predrag Pavlica, koji je u vreme pokretanja istrage o jednoj od najvećih afera bio šef Odseka za suzbijanje korupcije u Odeljenju za privredni kriminal, ekskluzivno za Kurir priča kako im je Jočić pretio.

- Počelo je kad je Vojin Lazarević sedeći u kafani „Gušti mora“ video kajron na TV B92 na kojem je pisalo da su podnete krivične prijave. Pred mnogobrojnim gostima odmah je nazvao Dragana Jočića i rekao mu besno: „Šta je ovo?! Mi vama dajemo pare, a vi podnosite prijave protiv nas!“ - kaže Pavlica.

Jočić, koji je i sam sedeo u nekom restoranu, odmah je pozvao policajce i počeo da viče:

- „Vi ste kriminalci! Šta to radite?! Sve ću da vas pohapsim. Jebaću vam mater!“, drao se. Nakon toga je doneo rešenje da mene prebacuje u policiju u Lazarevac. I druga dvojica kolega prebačena su na lošija radna mesta - priča Pavlica.

Ali tu nije bio kraj njihovim mukama. Tako je našeg sagovornika jedan od načelnika policije vozio automobilom po gradu da bi ga plašio.

- Vozio me je u jednom pravcu, a onda bi odjednom menjao trasu puta i govorio mi da je ministar zakazao sastanak za kasnije. To se ponovilo više puta i na kraju se ispostavilo da uopšte ne idemo kod Jočića, već je to bio način zastrašivanja - kaže Pavlica.

Kurir je juče bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt s Draganom Jočićem, dok Vojin Lazarević nije želeo ništa da komentariše.

- Zaista ne želim ništa da pričam na tu temu telefonom. U utorak ću biti u Beogradu, pa možemo da se vidimo i popričamo - rekao nam je Lazarević.

Vlast je štitila Lazarevića i Hamovića od policije
Vlast je štitila Lazarevića i Hamovića od policije

Policajci su penzionisani

Pošto je Pavlici rešenje o nižem radnom položaju ukinuto, on je premešten na staro radno mesto, na koje, pod pritiskom tadašnjeg ministra, prethodno nije mogao da se vrati dve godine. Kasnije je penzionisan. I druga dvojica policajaca koja su radila na ovom slučaju, Dejan Svilar i Petar Damjanac, premešteni su na niža radna mesta. Damjanac je potom penzionisan, dok Svilar danas radi u SBPOK.

Šteta blizu milijardu dinara

Prema podacima navedenim u krivičnoj prijavi koju su sačinili smenjeni policajci i koja je u okružnom tužilaštvu zavedena pod brojem KU 1398/07, navodi se da je država, u periodu od 2001. do 2004. godine, oštećena za 978.236.591 dinar! Oni su u toj prijavi teretili tadašnjeg direktora EPS Ljubomira Gerića i još trojicu funkcionera ove firme zbog sklapanja štetnih ugovora s firmom EFT Hamovića i Lazarevića.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...