EPS: Koristićemo privatne izvršitelje ukoliko zatreba

EPS: Koristićemo privatne izvršitelje ukoliko zatreba

Društvo -
Elektroprivreda Srbije veoma retko traži naplatu dugovanja kroz izvršenje jer je to najkomplikovaniji način namirenja potraživanja, rekao direktor sektora za odnose sa javnošću Milan Mirosavljević

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) će koristiti usluge privatnih izvršitelja ukoliko se ukaže potreba za tim, kazali su u tom javnom preduzeću.

Direktor sektora za odnose sa javnošću Milan Mirosavljević kazao je da EPS veoma retko traži naplatu dugovanja kroz izvršenje jer je to najkomplikovaniji način namirenja potraživanja.

Do sada skoro da nije ni bilo slučajeva naplate dugovanja građana kroz izvršenje, dok je kod dugovanja privrede izvršenje korišćeno sporadično, kazao je on.

Mirosavljević je naglasio da EPS sa dužnicima najčešće postigne dogovor o reprogramiranju duga.

Prema njegovim rečima, stepen naplate računa za struju u prva tri meseca ove godine bio je 91 odsto. Stepen naplate blago je porastao zahvaljujući većoj ažurnosti u opominjanju dužnika i prekidima isporuke električne energije.

Mirosavljević je kazao da potrošači duguju EPS-u oko 90 milijardi dinara za utrošenu struju, od čega su oko 50 milijardi dinara dugovanja domaćinstava, a 40 milijardi dugovanja privrede.

Elektroprivreda Srbije jedini je snabdevač strujom na domaćem tržištu i ima oko tri miliona korisnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track