OČAJNI OTAC MALOG RADENKA (8): Dete mi je mrtvo! Lekar mora da odgovara!
Foto: Privatna Arhiva

Završena obdukcija dečaka iz Loznice

OČAJNI OTAC MALOG RADENKA (8): Dete mi je mrtvo! Lekar mora da odgovara!

Društvo -

Obdukcija nije mogla da utvrdi lekarsku grešku. „Mene samo zanima da on krivično odgovara“, kaže otac preminulog dečaka

Obdukcija osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice je završena, a da li je lekarska greška uzrok smrti mališana, utvrdiće lozničko tužilaštvo nakon veštačenja obdukcionog nalaza, saznaje Kurir.Naime, Institut za sudsku medicinu iz Beograda poslao je u petak rezultate obdukcije tužilaštvu u Loznici. Rezultati bi sutra trebalo da budu dostavljeni javnom tužiocu Zoranu Nestoroviću, koji bi nakon toga trebalo da saopšti ima li propusta lekara u lečenju malog Radenka, kao i da li ima elemenata za krivično gonjenje odgovornih.

Milan Nikodinović, otac pokojnog Radenka, kaže za Kurir da još nije zvanično obavešten o rezultatima obdukcije, ali da se nada da će ga tužilaštvo uskoro obavestiti o tome.

- Neki mediji su objavili da je uzrok smrti gasna gangrena, ali to mi je rečeno i ranije. Meni je bitnije ko je kriv u svemu tome, bitan je onaj ko je mogao da učini nešto da se to ne desi. Ni to mi ništa ne znači, ali to moram da uradim. Teško mi je sve ovo... Ja od toga što će dr Bojanić biti u zatvoru nemam ništa kad meni nema mog deteta. Mene ne interesuje da izgubi licencu, šta to meni znači, on ima novca više nego pola naše opštine. Mene samo zanima da on krivično odgovara - ističe nesrećni otac.

Osumnjičen... Dr Bojanić
Osumnjičen... Dr Bojanić

Izvori Kurira upućeni u obdukciju dečaka otkrili su za naš list da autopsijom ne mogu da se otkriju tri vrste bakterije, pa nisu ni sada.- U ovom slučaju, samo obdukcijom nije moguće nesumnjivo ustanoviti lekarsku grešku, a sigurno je nemoguće samo obdukcijom ustanoviti niz lekarskih grešaka. Biohemijskim analizama se ne dokazuje infekcija tokom obdukcije. Vesti koje su se pojavile u medijima o rezultatima su izmišljene. Sačekajte izveštaj tužioca, u njemu će biti poznati detalji - objašnjava naš izvor.Inače, ukoliko se dokaže da je bilo propusta u lečenju dečaka, lekar Dobrivoje Bojanić i medicinsko osoblje koje je lečilo Radenka mogli bi da odgovaraju za teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je predviđena zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Bojanić se vratio na posaoUPRAVA GA NAJURILA POSLE DVA DANADr Bojanić, koga je porodica Nikodinović označila kao krivca za smrt njihovog sina, uzeo je godišnji odmor nakon tragedije, a na posao se vratio tek početkom ove nedelje. Međutim, dva dana nakon ponovnog dolaska na posao, uprava bolnice u Loznici odlučila je da on ne treba da radi dok traje istražni postupak. Inače, protiv Bojanića je pokrenut i postupak pred sudom časti Lekarske komore Srbije i njemu preti oduzimanje licence.

Institut za sudsku medicinuTUŽILAŠTVO NA POTEZUIz Instituta za sudsku medicinu su potvrdili za Kurir da je obdukcioni nalaz poslat tužilaštvu u Loznici.- Protokol je gotov, obdukcioni nalaz je završen, potpisan i poslat. To je sve što mogu da vam kažem - rekao je Slobodan Nikolić, upravnik Instituta za sudsku medicinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track