Najnovije vesti

1.000 SRPSKIH GENIJALACA OVOG VIKENDA NA JEDNOM MESTU: Mensa slavi 70 godina postojanja
Foto: Reuters

Organizacija visoko inteligentnih osoba čiji IQ prelazi 148

1.000 SRPSKIH GENIJALACA OVOG VIKENDA NA JEDNOM MESTU: Mensa slavi 70 godina postojanja

Društvo
13:20h

BEOGRAD - Mensa Srbije - organizacija visoko inteligentnih osoba čiji IQ prelazi 148, tokom vikenda će u Beogradu nizom predavanja i radionica obeležiti 70 godina postojanja Mense u svetu.

"Pre sedam decenija u Oksfordu osnovano je društvo sa ciljem da okupi najinteligentnije ljude i stanovnicima naše planete obezbedi bolju budućnost. Mensa danas okuplja 135.000 ljudi u više od 100 zemalja", rekla je predsednica Mense Srbija Aleksandra Borović i dodala da samo dva odsto stanovništva može da ima IQ viši od 146.

Manifestacija će, prema njenim rečima, izmedju ostalog, biti i prilika da se promoviše Beograd kao mesto najvećeg evropskog okupljanja Mense (EMAG), koje će 2018. godine ugostiti više od 500 članova Mense iz celog sveta.

Borović je podsetila da je Mensa Srbije, koja ima više od 1.000 članova, 2007. godine nasledila Mensu Jugoslavije, osnovanu 1998. godine.

Prema njenim rečima, Mensa Srbije će se povodom jubileja javnosti predstaviti kroz projekte svojih članova."U pitanju su autori programa usmerenih na unapredjenje ili sticanje umnih veština i sposobnosti potrebnih za brže i lakše postizanje poslovnih i ličnih rezultata, rekla je Borović i dodala da je ulaz na sva predavanja i radionice slobodan.

U subotu će u 11 u Osnovnoj školi "Sveti Sava" biti održana demonstraciona radionica NTC (Nikola Telsa centar) sistema učenja koji predstavlja inovativni pristup u obrazovanju prilagodjen načinima na koje funkcioniše dečji mozak.

U 18 sati u Dečijem kulturnom centru predavanje će održati osnivać NTC Ranko Rajović na temu "Reproduktivno učenje za mozak ne postoji - Tajna dve minute".U nedelju će od 11 sati, na brodu kod Muzeja savremene umetnosti, biti održana četiri predavanja o srpskom mnemoničkom sistemu, aplikaciji za učenje i vežbu pravopisa srpskog jezika, kreativnom pisanju i tehnikama za donošenje odluka.Jedna od njapoznatijih osoba u svetu sa koeficijentom inteligencije višim od 154 je glumica Šeron Stoun,Arnold Švarceneger, Kventin Tarantino, Dejvid Duhovni, Ešton Kučer a u Srbiji književnik Uroš Petrović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...