BOL ZBOG SLAĐANE NIKAD NEĆE PROĆI: Godišnjica otmice Srba u Libiji
Foto: Dragan Kadić

Sudbina

BOL ZBOG SLAĐANE NIKAD NEĆE PROĆI: Godišnjica otmice Srba u Libiji

Društvo -

Godinu dana od smrti Slađane Stanković, nastradale u zarobljeništvu, njen suprug Aleksandar sa ćerkama obeležiće u Moskvi, gde im je Ministarstvo spoljnih poslova obezbedilo egzistenciju

Aleksandar Stanković, suprug pokojne Slađane Stanković, koja je oteta i tragično nastradala u Libiji, već pet meseci sa ćerkama živi i radi u Moskvi.Posle ove tragedije Aleksandar je dobio posao domara i vozača u Ambasadi Srbije u Rusiji, a uoči godišnjice od otmice njegove supruge, priča za Kurir o pomoći koju je dobio od države, ali i o bolu koji niko ne može da zaleči.- Nalazim se u ambasadi u Moskvi sa ćerkama Milicom i Stašom. U Ministarstvu spoljnih poslova i ovde u ambasadi lepo su me primili. Ja i deca nedavno smo se sreli ovde s ministrom Dačićem. Ćerke su krenule s nastavom u ruskoj školi - kaže Aleksandar i dodaje:

Nastradali... Sla­đa­na Stan­ko­vić i Jo­vi­ca Ste­pić
Nastradali... Sla­đa­na Stan­ko­vić i Jo­vi­ca Ste­pić

Bombardovanje kampa

- Zahvalni smo svima koji su nam pomogli. Sam posao u Moskvi je dinamičan i vreme brzo prolazi. Ali bol zbog naše tragedije ne prolazi i nikada neće proći - rekao je Aleksandar za Kurir.Podsetimo, Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici Ministarstva spoljnih poslova, bili su vezista i vozač Ambasade Srbije u Tripoliju. Oteti su 8. novembra prošle godine u libijskom gradu Sabrati, kad je napadnuta kolona vozila u kojoj se nalazio i srpski ambasador Oliver Potežica. U zarobljeništvu su bili 104 dana. Poginuli su u američkom bombardovanju ekstremističkog kampa islamista 20. februara.Tuga u srcuSlađana je u Libiji radila 11 godina. Najpre su s njom u Tripoliju živeli suprug i ćerke, ali su se četiri godine pre njene pogibije vratili u Beograd zbog školovanja dece. Ona je dolazila u Srbiju jednom godišnje, a poslednji put samo mesec dana pre otmice napustila je Beograd.Olivera Stepić, ćerka tragično nastradalog vozača Jovice Stepića, kaže za Kurir da je dobila pomoć.- Dobili smo pomoć od Ministarstva spoljnih poslova, ono što je trebalo da dobijemo, to smo dobili - kratko je prokomentarisala Olivera.Jovičin brat Dragan Mišić rekao je da u srcu nosi istu tugu i posle godinu dana od njihove otmice:- Bol ne prolazi... Teško je.

Ivica DačićPOMAŽEMO, ALI MAMU NIŠTA NE MOŽE DA IM NADOKNADIMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić nedavno se susreo s mužem i ćerkama nastradale Slađane Stanković i za Kurir najavio novu pomoć unesrećenoj porodici:- Bio sam službeno u Moskvi, bili su u ambasadi, pitao sam njene ćerke kako se snalaze. Jedna bolje govori ruski. Šalili smo se da nam je njihov otac Aleksandar pokvario plan da kupim psa mlađoj ćerki. Treba da im se još reše neke stvari oko smeštaja. Drago mi je da smo rešili ove probleme, ali, naravno, mamu i suprugu ništa ne može da im nadoknadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track