Vozači, pamet u glavu

(KURIR TV) TRKE SMRTI KOD CECINE KUĆE: Ovo je najopasnija ulica u Beogradu

Društvo -

U pokušaju da prestignu autobuse i isprave krivinu kraj kuće Svetlane Ražnatović, bahati vozači proleću makadamskim delom Ljutice Bogdana i izazivaju sudare

U suludoj trci da prestignu autobuse i isprave krivinu kraj kuće folk zvezde Svetlane Ražnatović, vozači stavljaju glavu u torbu. Ova opasna igra smrti preti da postane kobna ne samo za one koji ludački jure makadamskim delom Ljutice Bogdana već i za stanare i one koji se parkiraju u tom delu ulice.Stoga su oni koji žive u Ljutice Bogdana od broja 18 do 26 sami postavili kamere, a na snimcima su zabeležili ubitačna proletanja pod punim gasom i sudare. Uputili su i peticiju Gradu Beogradu da ih zaštiti od pomahnitalih vozača.

Bahati vozač nailazi...
Bahati vozač nailazi...

- Pitanje je dana kad će neko poginuti! Imamo mnogo dece. Ne smemo ni do prodavnice da ih pustimo jer će ih neko zgaziti kolima! Ulica se sužava kod stadiona Crvene zvezde, a autobus usporava jer staje na stanici. Onda se ljudi zalete, jer hoće preko našeg parkinga da ga prestignu i da izlete što pre kod Cecine kuće. Neće da se vuku iza autobusa gore ka Dedinju, pa onda ugrožavaju i svoj i tuđi život - objašnjava Anđelija Ivanović, predsednica kućnog saveta stanara zgrade broj 24:

- Obraćali smo se Gradskom sekretarijatu za saobraćaj i „Beograd putu“. Čak smo im slali snimke da vide saobraćajne nesreće. Neću da mi voze trke smrti ispred kuće! Ovde mora da se postave ležeći policajci ili neka druga signalizacija kako bi usporili. O svom trošku ćemo to postaviti, samo nek odobre. Međutim, pre dve godine su nam rekli da urbanističkim planom ovde nije predviđen ležeći policajac. A od tada se stanje samo pogoršava.

U punoj brzini udara beli parkirani auto...
U punoj brzini udara beli parkirani auto...

U JKP „Beograd put“ kažu za Kurir da nisu nadležni za ovakve odluke i da oni mogu da postave signalizaciju samo ako to odredi Gradski sekretarijat za saobraćaj. Iz Sekretarijata do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore kako na ovoj deonici može da se poboljša bezbednost u saobraćaju i izbegnu nesreće.

Odbacuje se na tamna parkirana kola...
Odbacuje se na tamna parkirana kola...

Folk zvezda Ceca Ražnatović je zgrožena ponašanjem bahatih vozača.

- To bi trebalo što pre da se reguliše jer je u pitanju život dece, ali i svih onih koji tu prolaze. Trebalo bi da se pojača bezbednost i u Sokobanjskoj ulici, jer iz bolnice vozači nekontrolisano jure. Čitava ulica Ljutice Bogdana je rizična, naročito zbog oštre krivine. Neshvatljivo mi je to trkanje sa autobusom. Nemam reči. Zainteresovana sam da s komšijama pokrenem peticiju i da se to reši. Ne možete ni da zamislite kako tuda jurcaju. Pod hitno moraju da se postave ležeći policajci. Podržavam tu akciju jer život nema cenu.

Traži ugradnju ležećih policajaca... Anđelija Ivanović
Traži ugradnju ležećih policajaca... Anđelija Ivanović

Jelena Pronić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track