Samsung modernom učionicom nagradio pobednike konkursa Budi kao Tesla
Foto: Promo

Otvorena digitalna učionica u OŠ „Mihajlo Pupin“ u Zemunu

Samsung modernom učionicom nagradio pobednike konkursa Budi kao Tesla

Društvo -

BEOGRAD – U osnovnoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Zemuna svečano je otvorena digitalna učionica koju je ova škola osvojila kao nagradu na nacionalnom konkursu „Budi kao Tesla“.

Ovo takmičenje je povodom obeležavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle organizovala kompanija Samsung u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle i Zavodom za kontrolu kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

„Naš cilj je bio da u godini jubileja što više dece upoznamo sa Teslinim stvaralaštvom i motivišemo ih da razmišljaju o važnosti nauke uz pomoć savremenih tehnologija“, rekao je Milan Vujović, direktor marketinga u kompaniji Samsung. “Otvaranje digitalnih učionica je način na koji Samsung doprinosi unapređenju obrazovnog sistema i većoj interaktivnosti u nastavi“.

Osnovna škola „Mihajlo Pupin“ iz Zemuna nagrađena je za projekat „Ringišpil“. U veoma jakoj konkurenciji, osnovci ove škole osmislili su, prema mišljenju publike i stručnog žirija, najinovativniji i najkreativniji rad inspirisan Teslinim pronalascima i na taj način najbolje odgovorili na zadatu temu. Ideja pobedničkog tima bila je da se pokrene ringišpil, pomoću pametnog telefona i tehnologije prepoznavanja zvuka. Đaci su primenili jednu od neostvarenih ideja i zamisli Nikole Tesle – bežični prenos podataka.

„Učenici širom Srbije su pokazali svoju kreativnost, veštine i kvalitetno znanje o našem velikanu nauke. Verujem da ćemo i po završetku ovog uspešnog projekta zajedno osmisliti nove načine da mladima približimo put nauke i dostignuća našeg najvećeg pronalazača“, istakao je Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle.

Kompletno renovirana učionica u Zemunu opremljena je najsavremenijom Samsung opremom koja obuhvata 30 tableta, štampač, elektronsku tablu, klima uređaj, Cisco opremu i instalaciju. Svi uređaji su međusobno povezani odgovarajućim softverom koji poseduje bazu podataka i multimedijalnih materijala za nastavu.

Kompanija Samsung posvećena je unapređenju obrazovanja nastojeći da uz pomoć savremenih tehnologija mladima omogući sticanje digitalnih veština i znanja. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja do sada su otvorene digitalne učionice u Požarevcu, Paraćinu, Lapovu i Beogradu. Proces učenja u ovim savremenim učionicama kreiran je tako da omogućava veću interakciju učenika i nastavnika i u znatnoj meri poboljšava koncentraciju i produktivnost.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, medicinske opreme, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti poluprovodnika i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal "Samsung Newsroom", na adresi news.samsung.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track