GLASANJE O NEKOLIKO ZAKONA: Radikali, Dveri i DJB napustili skupštinsku salu
Foto: Nebojša Mandić

Zbog onemugćavanja postavljanja pitanja

GLASANJE O NEKOLIKO ZAKONA: Radikali, Dveri i DJB napustili skupštinsku salu

Politika -

BEOGRAD - U Skupstini Srbije počelo je glasanje o nekoliko zakonskih predloga, a deo opozicije je napustio sednicu jer im predsednica parlamenta Maja Gojković nije omogućila da postavljaju pitanja.

Sednicu su napustili poslanici Dveri, Dosta je bilo, Srpske radikalne stranke, a lider Dveri Boško Obradović i DjB Saša Radulović su najavili konferenciju za novinare.

Gojković je poslanicima na sednici poručila da neće dozvoliti da rade ono što su radili na Odboru za evropske integracije, na kome su radikali i poslanici Dveri danas ometali sednicu i nisu dozvolili šefu Delegacije EU Majklu Devenportu da predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije.

"Ako treba, vodiću svaki Odbor, ali će parlament raditi", poručila je Gojković.

Ona je u jednom trenutku zaustavila glasanje, kako bi se uspostavio red u sali, a poslanicima koji su je napustili poručila da "zatvore vrata kad izađu".

U toku je glasanje o izmenama Zakona o plovidbi i lukama u unutrašnjim vodama, više finansijskih sporazuma, među kojima je i Sporazum o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan, kao i o učešću pripadnika VS u mirovnim operacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track