Ne kupa se već 15 godina
Foto: KURIR

Beskućnik iz Žitorađe

Ne kupa se već 15 godina

Društvo -
Dragoslav Đorđević (63) nema kuću, s pacovima živi u ruševini bez vrata, ali zato više od 40 godina svake nedelje igra loto

ŽITORAĐA - Živi za „sedmicu“!- Zovem se Dragoslav Đorđević, imam šezdeset tri godine, živim u ruševini i nisam se kupao 15 godina. Nadam se da ću jednog utorka biti bogat. Il’ petka - ovako za Kurir počinje beskućnik iz Žitorađe. Na pitanje zašto se nije kupao toliko godina, odgovara:- Nemam uslova.Đorđević, prema svim standardima, nema apsolutno nikakve uslove za život.- Nemam, al’ sam živ. To je bila kafana, tako nešto, sada smo tu pacovi i ja. Niko neće se druži sa mnom. Kažu, mnogo smrdim. ‘E l’ tebi smrdim, kaži? Nemo’ se stidiš - pita Dragoslav, koji živi u ruševini bez vrata, pa mora da ulazi kroz prozor. Skuplja limenke, koje prodaje, i tako zarađuje za hleb i pivo. Prima i socijalnu pomoć od 6.600 dinara, ali sav novac potroši na loto listiće. Živi za utorak i petak i, kako kaže, siguran je da će jednog dana dobiti „sedmicu“ na lotou, koji uplaćuje već 40 godina. Ima ženu i dva sina, koje nije video mnogo godina. Otišao je kad više nije mogao da podnese ženino maltretiranje.- Pobeg’o sam na vreme, nisam mogao da je trpim. Ni sinovi me ne vole - priča Dragoslav, koji je dobijao i ponude da se preseli u socijalni centar, ali neće ni da čuje za to.- Ne volim ti ja to. Kako bih onda igrao loto? Najveća želja na svetu mi je da dobijem „sedmicu“ i kupim kuću u Nišu - kaže Dragoslav.U ruševini u kojoj živi pronašli smo kese s loto listićima. Iako je „petica“ bila njegov najveći dobitak, kaže da nikad neće prestati da uplaćuje.- Dok sam živ, igraću loto. Siguran sam da će nekad izvući moje brojeve - optimističan je Dragoslav.

Ovde živi već 40 godina
Ovde živi već 40 godina

Sastanak sa srećom!S Dragoslavom smo otišli do kioska na kojem uplaćuje loto. Pitali smo Miloša Vojinovića, zaposlenog na kiosku, da li Dragoslav dolazi često i da li je nekad imao dobitak.- Ma, svakog utorka i petka je ovde. Pre će da uplati loto nego da ode da kupi nešto da pojede. Dobijao je zamene, nekad „četvorku“ i „peticu“, ali nikad više od toga - kaže Miloš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja