Najnovije vesti

DAČIĆ O SLAVICI BURMAZOVIĆ I NJENOJ OTETOJ DECI: Lično sam premijeru Turske objasnio njen slučaj
Foto: Marina Lopičić

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

DAČIĆ O SLAVICI BURMAZOVIĆ I NJENOJ OTETOJ DECI: Lično sam premijeru Turske objasnio njen slučaj

Društvo

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačič izjavio je danas da je lično premijeru Turske objasnio slučaj jedne državljanke Srbije čiju je decu njihov otac odveo u Tursku bez njenog pristanka.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je često u kontaktu sa Slavicom Burmazović i da je razgovarao s ambasadorom Turske u Beogradu i sa ambasadorom Srbije u Ankari i tražio da se preduzmu konkretne mere.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

"Preduzeo sam sve što sam lično mogao. Lično sam premijeru Turske elaborirao njen slučaj, razgovarao sam i s ministrom spoljnih poslova i potom poslao još jedno pismo", rekao je Dačić.

Dodao je da očekuje još problema u tom slučaju, ali da se nada da će turski državni organi sprovesti presudu svojih sudova, prema kojoj deca treba da se vrate majci.

Bivši nevenčani suprug Slavice Brumazović, državljanin Turske, odveo je njihovo troje dece avgusta prošle godine bez njenog znanja i odobrenja.Majka kaže da je žrtva porodičnog nasilja, a pošto se obratila za pomoć državnim insistucijama, počela je protest ispred zgrade Vlade i poslala protestno pismo premijeru Aleksandru Vučiću.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...